Голман Младости из Бачког Јарка Ненад Рајић најављује берићетно пролеће

Међу првим екипама у Српској лиги Војводина припреме ће почети фудбалери Младости из Бачког Јарка, а прозивка је заказана за сутра, у 13 часова, на Ливадици.
Nenad Rajic
Фото: Ненад Рајић, фото: Ј. Бичкеи

Термин првог тренинга, два месеца уочи наставка трке за бодовима, најбоље илуструје озбиљност намере да се слика у пролећном делу стави у лепши оквир.

„Нисмо незадовољни јесењим учинком, освојили смо 21 бод, али утисак је да смо могли више. На путу ка бољем пласману укочили су нас кадровски проблеми, у једном тренутку ван строја су била петорица првотимаца. Упркос свим недаћама, позиционирани смо у средини табеле и имамо добар темељ за наредне изазове“, каже Ненад Рајић, капитен Младости.

Искусни чувар мреже, крајем децембра прославио је 36. рођендан. Током богате каријере, бранио је у Мађарској, Украјини и на Кипру, али није се заситио фудбала.

„Долазим на прозивку. Не могу да израчунам које су ми ово припреме по реду, али док имам енергију као с почетка каријере, бићу на терену. Истини за вољу, пре више од годину дана, био сам одлучио да ставим тачку и да се посветим искључиво тренерским изазовима. У међувремену, Младост се суочила с проблемом голмана, па сам прискочио да помогнем.“

Јесенас је уписао 15 мечева, уз наступ у шеснаестини финала Купа ФС Србије против Чукаричког (0:2). Није га било на терену у двобојима са Кабелом, Дунавом и Радничким из Сремске Митровице, када се из авиона видело колико недостаје саиграчима.


Отишао и Кочиш

Офанзивни везиста Младости Немања Стојшић (21) постигао је договор са Слогом из Ердевика, Саво Ковачевић ће каријеру наставити у Немачкој, а одрешене руке су добили још Петар Граховац, Јован Докић, Никола Ђурић и Марко Бичкеји. Жељу да промени средину изразио је и поуздани везиста Иван Кочиш, а његовим путем ће и штопер Александар Ивановић.


„Најбоље смо одиграли против панчевачког Железничара (2:0), пођеднако добро било је против ОФК Вршца (2:0), док смо против Дунава успели да пређемо пут од 0:2 до 3:2. Битне су победе на страни извојеване у окршајима са Борцем и Србобраном. Меч у Србобрану ми је остао у посебном памћењу, јер сам имао пуне руке посла, зауставивши пар тешких удараца. Водили смо 2:0, упорни домаћини су изједначили, да бисмо четири минута пре краја изрежирали тријумф.“

На сегмент офанзиве стављен је акценат у креирању листе новајлија. На првом тренингу, очекује се више нових лица, међу њима је и искусни штопер Радоје Докнић (Слога, Ердевик).

„Биће освежења у свим линијама, неопходна је додатна енергија за пролећне битке. Нико не седи скрштених руку, клубови из зоне испадања нису изгубили шансу да ухвате сламку спаса, па ће сваки меч бити квалификациони. Шест бодова смо изнад црвене линије, такво одстојање ће нас држати будним и мобилисати да играмо без осцилација.“

Током претходне три године, Јарачани су чак два пута освојили Куп ФС Војводине. Навикнути на успехе у том такмичењу, поново се припремају да обрадују навијаче и да им поклоне окршај са неким од суперлигаша.

„Већ пар година успешно носимо терет задатака на два фронта. Никад нисмо гурали у други план обавезе у Купу, а два нова пехара у витринама су доказ посвећености и залагања. Ред приоритета је јасан, најпре ћемо дати све од себе да благовремено и теоретски осигурамо опстанак, а потом ћемо се мирно посветити рушењу препрека у Купу ФС Војводине. С најављеним појачањима, могли бисмо да уживамо у берићетном пролећу“, истакао је Ненад Рајић, капитен Младости.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести