Дарко Марић, центарфор Младости из Бачког Јарка: Повреде камен спотицања

Ударне голгетерске игле Младости из Бачког Јарка, искусни Дарко Марић и Бошко Паповић, због повреда, нису били у конкуренцији за меч последњег јесењег кола, па су плаво-бели без испаљеног метка положили оружје у митровачкој Хесни.
Darko Maric
Фото: Дарко Марић (с лоптом), фото: Дневник

На зимски одмор, отишли су са солидном бодовном залихом, уз оцену да су кадровски проблеми представљали кочницу да се оствари бољи пласман.  

„Без пола тима, отишли смо на мегдан Радничком из Сремске Митровице. Ни ја нисам могао да помогнем саиграчима, због отеклог зглоба десне ноге, а били смо и без голмана Рајића. Током целе јесени, пратили су нас проблеми са повредама, а кулминирали су у финишу првог дела трке. Последњих пет кола, нисмо осетили сласт победе, па је добро да је спуштена завеса, како бисмо се освежили и консолидовали“, каже Дарко Марић, искусни центарфор.

Некадашњи интернационалац у Хрватској, БиХ и Чешкој, два пута са епитетом најбољег стрелца ‘’Војводине’’, иако није одиграо све мечеве, донео је Јарачанима неколико драгоцених бодова.

„Играли смо у ритму топло-хладно. Да није било повреда Нинковића, Паповића и Папрића, сигуран сам да бисмо освојили још бодова. Лига са 18 екипа захтева широку играчку лепезу, а ми смо имали сужен простор за ротацију. Када се имају у виду све недаће, са 21 бодом, можемо да будемо задовољни. Ударили смо стабилан темељ, чија надоградња следи од марта.“

Јарачани су два пута бљеснули у гостима, победивши Борац из Сакула (1:0) и Србобран (3:2). На Ливадици, најбоље су одиграли против Железничара и Вршца (оба пута 2:0), уз инфаркт-завршницу украшену преокретом у мечу са Дунавом (3:2), када је Марић приграбио улогу јунака тријумфа.

„Недостајало је концентрације у појединим утакмицама. Несрећно смо поражени од Братства, једне од најбољих екипа у лиги. Сами смо себи дали гол у Зрењанину, а против Црвене звезде, Кабела и Радничког (СМ), мрежа нам се затресла укупно 14 пута. У надокнади је измакла победа у двобоју са ЧСК Пиваром, док нисмо успели да решимо ребус пред голом Радничког из Нове Пазове, иако смо опседали гол Ђурића.“

На крају трке, српсколигашки статус ће изгубити најмање четири клуба, што наговештава борбу до последњег даха за сваки бод.

„Нико у паузи неће седети скрштених руку, бодовна разлика је мала, па све екипе из зоне испадања имају шансу да испливају. Ми смо шест корака испред њих, немамо право да се опуштамо. Имамо своју рачуницу, вредност за српсколигашке оквире није спорна, али морамо да је потврђујемо свако коло да не бисмо дошли у незгодну ситуацију.“

Бошко Паповић, изданак школе Војводине, постигао је пет голова, док је Дарко Марић уписао четирио рецке у колону.

„Цела екипа је постигла 15 голова, неопходно је да поправимо тај сегмент, јер је реализација била проблем на осам мечева, када нисмо успели да откључамо браву ривала. Стварали смо шансе и промашивали. Из свега треба да се извуку поуке, да бисмо у наставку побољшали ефикасност. Надам се да ће нас мимоићи повреде, јер су нас ове јесени спутале да будемо још бољи“, јасан је Дарко Марић.

М. Менићанин 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести