Голман Војводине Емил Роцков браниће за репрезентацију Србије на Карибима

Пред фудбалском репрезентацијом Србије је одлазак на Барбадос, где ће, 24. и 27. јануара, одиграти пријатељске утакмице са селекцијом острва Сент Китс и Невис, односно Барбадоса.
Rockov i Jovanic
Фото: Емил Роцков и Милан Јованић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наш државни тим чиниће играчи који наступају у домаћој Суперлиги, а међу позванима за ову акцију налазе се и двојица фудбалера Војводине - голман Емил Роцков и везни фудбалер Александар Месаровић.

У јесењем делу првенства Роцков је био међу најбољим играчима новосадских црвено-белих, па су, посебно у финишу лиге, све чешћи били коментари како је заслужио позив и у државни тим. Као истински професионалац, Емил се на то није пуно обазирао, већ је настојао и настоји да великим радом унапреди самог себе, а на позив у државни тим, како сам истиче, гледа ка на природни след ствари.

„Позив у репрезентацију служи као показатељ да је спортиста, у овом случају то сам ја, на добром путу у каријери“, рекао је Роцков, који ће управо на Барбадосу, 27. јануара, прославити 24. рођендан.

„То је уједно и доказ да постоји помак у мом индивидуалном напретку и то у процесу који је, сам по себи, релативно спор и дуготрајан. Сигурно је да ми прија то што ћу имати прилику да обучем дрес Србије, тим пре што сам, још док сам био доста млађи, наступао за У-17 селекцију, а после више нисам био позиван у репрезентативне селекције. Коначно, играње за своју земљу и јесте нешто чему сви спортисти теже и због чега толико раде, па ми, и са те стране, овај позив пуно значи.“

Лепшу и атрактивнију дестинацију за деби и националном тиму плавкоси чувар мреже готово да није могао ни да замисли од Кариба и острва Барбдос.


Јованић: Пуно ми је срце

Не тако давно, данашњи тренер голмана Војводине Милан Јованић и сам је стајао између статива новосадског тима. Иако има тек 33 године, рано је решио да заврши каријеру и посветио се преношењу сопственог искуства у раду са чуварима мреже. Ове јесени био је задужен за форму Емила Роцкова и свој посао, судећи по броју примљених голова, одлично је одрадио.

„Јако ми је драго што је Емил добио позив у репрезентацију, иако мислим да га је заслужио и много раније“, казао је Јованић.

„Он ће представљати подстрек за њега да настави с још бољим радом, а мени, као тренеру, пуно је срце. Роцков има још места за напредак, а позив који је добио његова је заслуга, као и свих колега из тима.“


„Дестинација је заиста супер, али сам довољно скроман да о томе не размишљам, колико о чињеници да сам срећан због самог позива у национални тим.“

Иако је тек осма на табели после јесењег дела првенства у Суперлиги, Војводина је имала једну од најбољих одбрана. Роцков и саиграчи су вадили лопту из мреже 15 пута на 21 утакмици и по томе, с нишким Радничким, деле треће место.

„Сваки голман брани онолико добро колико то вежба са својим клупским тренером. Моја форма током јесењег дела лиге сведочила је о дорбим тренинзима и сигурно је да се у њој могао уочити утицај квалитетног рада с тренером Миланом Јованићем.“

Пошто ће репрезентација бити на окупу све до 30. јануара, Емил неће бити с Вошом на првом делу припрема у турском Белеку.

„Повратак државног тима у Србију планиран је за 30. јануар, али се ја нећу враћати кући, већ ћу одмах продужити за Анталију. Тамо ћу се прикључити саиграчима и наставити да с њима радим како бисмо почетак пролећне полусезоне дочекали што спремнији“, нагласио је Емил Роцков. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести