Голом у финишу утакмице, Миодраг Гемовић донео победу Војводини над Напретком

У ветровитој и хладној новембарској вечери, на стадиону “Карађорђе”, малобројне гледаоце, симпатизере фудбалера Војводине, у 86. минуту загрејао је победнички гол који је за новосадске црвено-беле у мечу са Напредком постигао Миодраг Гемовић.
Miodrag Gemovic1
Фото: Миодраг Гемовић (с лоптом), фото: Ј. Грлић

Пре тога, трудили су се, али и мучили, домаћи играчи да некако по други пут  савладају голмана Крушевљана Марка Милошевића, све до тренутка када је брзи и спретни Шапчанин закуцао лопту у десни доњи угао. Показало се да је тај тренутак решио питање победника и потврдио да тим из највећег војвођанског града остаје на одличном, другом месту суперлигашке табеле.

- Дринчић је извео корнер и лопта се одбила до мене у срцу казненог простора, добро сам је прихватио, легла ми је на десницу и ударцем пуном ногом савладао сам голман Крушевљана. Изузетно ми је драго што сам донео победу, што сам обрадовао публику и што смо остали високо позиционирани на табели – рекао је Гемовић.

Гемовић је у игру ушао на почетку другог полувремена уместо Огњена Ђуричина. Унео је живост у напад, настојао да превари директног чувара Милана Спрема и, када је то било најважније, погодио је мету.

- Тренер Ненад Лалатовић то је и очекивао од мене када ме је увео у игру. Трудио сам се да му узвратим добром партијом и управо зато имам разлога да будем срећан и задовољан. Победили смо неугодну екипу Напретка и убеђен сам да ћемо у истом стилу одиграти све утакмице до краја јесени.

Имала је Војводина још неколико шанси пре него што је Гемовић постигао победнички погодак. Најбољу је пропустио да реализује Винсент Езе у 64. минуту, када је избио сам пред голмана Милошевића, практично га већ савладао, али је тада статива била савезник гостујуће екипе.

- Стварамо шансе, додуше и мучимо се да их реализујемо, али најважније је то што побеђујемо. Следи нам сусрет с Радом на Бањици наредног викенда и у њега ћемо, сигуран сам, ући са жељом да освојимо нова три бода и останемо у врху. Тиме бисмо створили одличне предуслове да на пролеће испунимо циљ и пласирамо се у Европу.

Гол против Напретка био је трећи овосезонски који је постигао Гемовић. Ипак, само у четири сусрета био је стартер, док је у осталим утакмицама шансу чекао на клупи за резервне играче.

- Нисам прошао летошње припреме и разумем тренера у томе што ми чешће не указује шансу од првог минута. Тренирам добро и верујем да ћу на пролеће, након што претходно прођем комплетне зимске припреме, редовније бити у стартној постави. Сада је најважније то да успешно идемо зацртаним путем и да са што већим бројем бодова завршимо овај део сезоне - јасан је био Миодраг Гемовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести