Градиштанци успешни и у Купу

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта за седам дана одиграће три утакмице.
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Две су већ архивирали. Декласирали су минуле недеље у првенству последњепласирани Раднички из Сомбора (6:0), у среду су играли осмину финала купа на територији ПФС Суботица против Обилића у Новом Кнежевцу 2:2 (0:2) и онда укупним резултатом 7:6 после извођења пенала изборили визу за наставак такмичења, а у суботу их чека дерби војвођанског „севера“ са лидером Слогом у Чонопљи.

Због оваквих ситуација је добро да имају завидан број играча на располагању. У Новом Кнежевцу су извели нешто млађи састав. Бранко Бранков је потврдио да на њега мора да се рачуна, јер је постигао два гола за 50 минута, колико је провео у игри. Приликом извођења првих пет пенала у листу стрелаца уписали су се капитен Билбија, браћа Давид и Ненад Кудрић и Пеленгић, Вејин је промашио, потом је Михајло Михајловић у шестом извођењу био прецизан, а голман Милованов је одбранио пенал домаћину. Тако су Градиштанци почели одбрану епитета победника купа ПФС Суботица.

Додајмо да је Војводина против подручног лигаша Обилића играла у саставу: Милованов, Вејин, Д. Кудрић, Марковић, Бечановић, Илић, Пеленгић, Ердељан (од 70. Билбија), Бошков, Бранков (од 50. М. Михајловић), Н. Кудрић. Кад се узме у обзир да су, ипак, извадили визу за наставак такмичења у нашем најмасовнијем такмичењу, испада да је „генералка“ пред дерби у Чонопљи успела.

- Предстоји нам најлепша утакмица сезоне. Немамо шта да изгубимо у Чонопљи и идемо да се надигравамо са лидером. Позиција на тебели све казује, али ће доста тога зависити и од нас. Ако пружимо наше најбоље издање, али само у том случају, бићемо „тврд орах“, кратак и јасан је тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

Кад је предстојећи дерби у питању, ваља нагласити да ће то бити судар најефикаснијег напада и најсигурније одбране.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести