Гвардиола: Меси ће да учини све да се врати у Барселону

БАРСЕЛОНА: Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да верује да ће фудбалер Пари Сен Жермена Лионел Меси учинити све да се врати у Барселону, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).
gvardiola
Фото: Youtube Printscreen

Меси је био члан Барселоне од 2000. до 2021. године, али је због тешке ситуације у којој се нашао каталонски клуб прешао у Пари Сен Жермен. Аргентински фудбалер има уговор са француским клубом до краја сезоне, али још није познато где ће Меси да настави играчку каријеру.

"Нисам веровао да ће Меси да напусти Барселону. Уверен сам да председник Барселоне Ђоан Лапорта воли Месија. Лапорта већ месецима прича да Меси заслужује прави опроштај, јер је тако важна личност. Меси је много помогао Барселони да постане већи клуб него што јесте", рекао је Лапорта.

Он је подсетио да је Меси напустио Барселону због веома тешке финансијске ситуације у којој се нашао каталонски клуб.

"Надам се да ћу једног дана са свог места на Ноу Кампу да устанем и да се опростим од Месија онако како заслужује. Знам да ће Лапорта и Меси покушати све да се Лео врати у Барселону. Надам се да ће Меси и његова породица добити љубав навијача Барселоне, као и захвалност и поштовање за све што је учинио за клуб", истакао је Гвардиола.

Он је навео да је Меси најбољ играч свих времена и додао да је Барселона у последњих 12 година са аргентинским фудбалером експлодирала.

"Не говорим ту о бројкама, него о учешћу у игри, лепоти његове игре, његовој ефикасности, о свему", изјавио је менаџер Манчестер ситија.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести