Храбри све боља форма Воше, брину повреде

После изгубљене утакмице у дербију с Партизаном у Београду (0:2), пред фудбалерима Војводине је ново искушење.
ф
Фото: Ј. Грлић

Тим тренера Драгомира Окуке данас играју с екипом Младости у Лучанима. Овај дуел изазива интересовање јавности, пошто је реч о екипама које имају жељу да се изборе за једну од европских виза. Домаћин већ неколико сезона игра у готово непромењеном саставу, а екипа из Новог Сада је летос претрпела корените промене и због тога игра с доста осцилација. Тренутно се Лучанци налазе на семом месту на табели, с бодом више од осмопласираних Новосађана.

У табору Војводине, и поред неуспеха на стадиону Партизана, тврде да их храбри приказана игра и да њихова форма има узлазну путању. С друге стране, брину их повреде, самим тим и немогућност да у Лучанима на терен изведу најбољу поставу.

- Младост је добро организована, искусна и чврста екипа, која је посебно неугодна на свом терену – каже Радован Кривокапић, асистент тренера Окуке. - Пред нама је веома тежак задатак, јер нас чека домаћин који постиже доста голова, али их и прима, па ћемо покушати да искористимо недостатке у његовој игри. С друге стране, време је да напокон схватимо важност клуба у којем се налазимо и дреса који носимо, јер ми смо Војводина и тако треба да играмо и да се понашамо.Важно је да на терен истрчимо са жељом да победимо, јер је то једини пут који нас води ка напретку и враћању тима тамо где му је и место - у врх табеле. Онај ко не мисли на тај начин, не треба ни да путује у Лучане.

Током јесењег дела сезоне, неефикасност је била један од кључних проблема новосадског суперлигаша,  само 14 пута савладани су противнички голмани у 15 одиграних утакмица.


Гајић и Месаровић у младој селекцији

Селектор младе репрезентације Горан Ђоровић позвао је за пријатељске сусрете са селекцијама Црне Горе и Македоније (15. и 17. новембра у Црној Гори) и двојицу фудбалера Војводине. Уз Александра Месаровића, који је био члан тима и током тријумфалних квалификација за ЕП 2019, позив је добио и нападач Никола Гајић.

- Био сам раније позиван у млађе селекције, последњи пут за У-17 екипу, а ово ће ми бити деби у дресу с државним грбом у конкуренцији до 21 године – задовољан је Гајић. - Мало је рећи да ми је драго због тога, срећан сам и једва чекам да се окупимо и да почну сусрети с Црном Гором и Македонијом у којима ћу, надам се, добити прилику да покажем шта знам.


- Недостаје нам већи број голова, али бих, ипак, као главни недостатак нашег тима апострофирао то да играчи још увек не схватају где се налазе и шта значи име Војводине. Уз то, по правилу смо боље играли у другим полувременима, док смо у сусрете улазили споро, као да не верујемо да можемо да ломимо ривале од првог минута. Треба нам времена да уђемо у жељени ритам и то је мана коју имамо у овом тренутку. Овај стручни штаб није селектирао екипу, али ради најбоље што уме и извлачи максмум из играча. Нажалост,  не можемо да уђемо у главе фудбалера и то је један од проблема на којем ћемо морати да радимо у будућности – најавио је Кривокапић.

Милан Ђурић, Никола Срећковић, Дијамантис Хухумис и Александар Мирков налазе се на листи фудбалера на које Окука због повреда неће моћи да рачуна. Ипак, оптимизам не напушта играче.

- Путујемо у Лучане са жељом да победимо, ту нема никакве дилеме - категоричан је млади нападач Никола Гајић. - Младост јесте искусна и јака екипа, игра добро, али то ништа неће променити у нашим настојањима да тријумфујемо. Надам се да ћу поново добити шансу да заиграм, видећемо да ли од почетка или с клупе, и потрудићу се да дам пун допринос остварењу жељеног циља.

Утакмица Младост - Војводина почиње у 16 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести