ХРВАТИ НИСУ КРИВИ шокантан преокрет у истрази: НАВИЈАЧ АЕК-a УБИО МИХАЛИСА КАТСУРИСА

Прошло је скоро три месеца од смрти Михалиса Катсуриса, а истрага је добила неочекивани обрт.
1
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, навијач је страдао у сукобу са тифозима Динама из Загреба, ноћ пре меча АЕК-а и Динама у оквиру квалификација за Лигу шампиона.

Иако се првобитно мислило да су за његову смрт одговорни навијачи хрватског клуба, дошло је до шокантног обрта.

Како јављају медији у Грчкој, Катсуриса је убио грчки држављанин.

Реч је о навијачу АЕК-а који је већ осуђиван јер је учествовао у тучи са навијачима ПАОК-а у мају 2017. године, када је живот изгубила једна особа.

Према информацијама портала Zougla.gr“ , навијач АЕК-а је бежећи од Бед Блу Бојса нехотице убо Кацуриса, а овај је од задобијених повреда касније искрварио.

- Специјална јединица грчке полиције ухапсила је у четвртак послеподне држављанина Грчке који је учествовао и у нередима пре почетка финала Купа између АЕК-а и ПАОК-а у мају 2017. у Волосу и тада је био осуђен на 12 месеци затора. До хапшења је дошло након ДНК анализе ножа пронађеног на месту на којем је Михалис Катсурис трагично страдао. Ради се о особи познатој органима власти из ранијих случајева, а у овом конкретном случају било је довољно доказа да се А. Д. задржи у истражном затвору - наводи овај портал.

На снимцима које поседује грчка полиција види се како Кацурис бежи од навијача Динама са А. Д. који у том тренутку има нож, да би се у општем стампеду и сударили.

- Имамо информацију и да се поменута особа налази на фотографији у ноћи инцидента пре утакмице АЕК-а и Динама и да је, како полицијски извори истичу, био наоружан ножем. На снимцима са сигурносних камера које је прегледала специјална јединица атинске полиције јасно се види да навијач АЕК-а, А. Д., трчи поред Михалиса Катсуриса и у једном тренутку се судара с њим док су обојица покушавали да побегну од хулигана загребачког Динама и Панатинаикоса - стоји у саопштењу полиције.

Полиција је пронашла нож којим је убиство извршено, а на њему је пронађен ДНК-а Михалиса Катсуриса, али и осумњиченог А.Д.

Овај навијач је лишен слободе недуго после злочина, али је навео да је нож изгубио, као и да није убо Катсуриса.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести