Иако је голман Роцков напустио Војводину, навијачи не треба да стрепе: Никола Симић спреман за изазов

Потписом уговора на четири године који је ставио испод уговора с вицешампионом Мађарске МОЛ Фехерваром, голман Емил Роцков (25) и званично је напустио екипу Војводине.
Nikola Simic i Emil Rockov
Фото: Никола Симић и Емил Роцков, фото: Ј. Грлић

Репрезентативни чувар мреже каријеру ће, дакле, наставити у редовима некадашњег Видеотона, следи му ново доказивање, а сасвим сигурно је и то да ће део његовог срца заувек остати међу новосадским црвено-белима. Од 2006. године, практично као дете испуњено лепим спортским сновима, Емил је био члан Војводине, у којој је прошао кроз све узрасне категорије. Како то уобичајено бива, ишао је потом на позајмице у Пролетер са Слане баре и Слогу из Темерина, да би се вратио у матични клуб. У њему је искористио указану прилику, бранио одлично и постао један од миљеника навијача „Старе даме“, стигавши и до дреса репрезентације Србије, за коју је дебитовао прошле године у Крушевцу, у пријатељској утакмици с Парагвајем. Роцкова су навијачи две сезоне заредом проглашавали за најбољег фудбалера Војводине (2018. и 2019. године), за коју је бранио на укупно 127 званичних утакмица. Последњи пут, чувао је новосадски гол у Нишу, у финалу Купа Србије, када су црвено-бели, после извођења пенала, савладали Партизан и освојили вредан трофеј, који је управо он подигао. Уз то, био је један од најбољих играча на том сусрету.

- У Војводини сам провео пуних 14 година и она је постала део мене, она је одредила мој живот, толико да је буквално носим истетовирану по ожиљцима на себи – рекао је Роцков. - Сигурно је да Воша у мени изазива огромне емоције и да ће ми много недостајати, баш као и навијачи, који су према мени били заиста дивни. С друге стране, мислим да је сада било право време да направим нови корак у каријери. После трофеја који смо у Нишу освојили прошле сезоне, одлазим много смиренији него што би то било да сам отишао у неком претходном периоду. Наравно, Војводина ће увек остати у мом срцу, а знам и да ћу увек имати где да се вратим.

Емилу следи ново доказивање, свестан је да ће у њега морати да уложи пуно рада и зноја, али он је човек који воли да тренира, свакодневно учи и напредује и, усуђујемо се да прогнозирамо, то му неће представљати велики терет. На голу старијег новосадског суперлигаша, како ствари стоје, наследиће га Никола Симић (23), младић из Београда, који је већ две године у клубу и стрпљиво је чекао да стигне његових пет минута.

- Пре свега, драго ми је због Емила, честитам му на преласку у нови клуб и желим му сву срећу током даље каријере – нагласио је Симић. - Сигурно је и то да сам узбуђен при помисли да ћу следеће сезоне бити први голман Војводине, иако за то место тек треба да се изборим. То доноси велику одговорност, али спреман сам да је прихватим. Најбитније је то да су тим и колективни циљеви које поставимо испред себе у првом плану. Наравно да сам задовољан с протекле две године и никада се нисам покајао због тога што сам дошао у Нови Сад. Војводина је велики и организован клуб, што се и видело на крају прошле сезоне, када смо освојили трофеј у Купу. Надам се да ћу их освојити још у дресу Војводине.

Иако, како је и сам приметио, тек треба да се наметне тренеру Лалатовићу и избори за место стартног чувара мреже, може да се очекује да ће Симић у сезони која следи добити прилику да брани у континуитету. Поготово због мишљења шефа струке црвено-белих да поседује репрезентативни потенцијал. У сваком случају, навијачи Воше не треба да брину због смене на голу, јер Емила Роцкова има на том месту ко да наследи, а на Николи Симићу је да оправда велика очекивања.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести