ИГРАЧИ ВОЈВОДИНЕ ОПТИМИСТИЧКИ РАСПОЛОЖЕНИ ПРЕД НОВИ СУСРЕТ СА ТСЦ-ОМ У СУБОТУ: Мотиви на два фронта

Војводина је победом (3:2) у последњем колу основног дела првенства прекинула традицију ТСЦ-ове непобедивост на „Карађорђу“.
1
Фото: Лазаревић у дуелу са Шошом у Новом Саду, фото: ФК ТСЦ

Вољом такмичарске шеме у доигравању, која је предвидела сусрет трећепласиране и четвртопласиране екипе на табели у 31. колу, опет ће играчи ТСЦ-а и Војводине бити једни наспрам других, овога пута на терену ТСЦ арене у Бачкој Тополи у суботу од 15 часова. Претходни дерби је квалитетом и резултатском клацкалицом био изнад просека суперлигашког такмичења у Србији. С обзиром на форму обеју екипа и њихове резултате у минулим утакмицама, пред навијачима је још један фудбалски догађај вредан поштовања. 

- Екипа ТСЦ-а три године ради са истим тренером, што је приметно на терену – подсетио је Вошин дефанзивац Милан Лазаревић. –Тренеров потпис уочљив је на томе како они позиционо јако добро стоје, могу да играју равноправно са свима, што се видело и у Новом Саду. Али, ми смо такође показали да смо одговорна екипа и како време пролази све више личимо на озбиљан колектив. Ценим да је играчки индивидуално наш тим бољи, што смо доказали и победом против тако снажног противника. Ми ћемо и у Тополи ићи на победу како бисмо задржали четврто место на табели. У претходном мечу имали смо снажан мотив да их победимо први пут код куће, сада имамо и мотив више да позитивним резултатом против снажног ривала најавимо и полуфинале Купа са Радничким у Крагујевцу.

Многи су, уочи наставка првенства, оспоравали вредност и екипе Војводине и њеног тренера. Победничким низом, међутим, тренер Божидар Бандовић је, заједно са играчима, доказао где им је место у српском фудбалу. У првом реду, достигнут је потребан ниво самопоуздања сваког појединца у тиму који може да игра са сваким. У завршници основног дела првенства то су и доказали, а шансу за позиционирање сигурно неће да пропуисте ни у утакмицама које следе у плеј-офу, као и у завршници Купа Србије.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести