(ИНТЕРВЈУ) Ненад Ванић: Имамо тим за добар резултат у Словачкој

У Фудбалском клубу Војводина догађаји се смењују великом брзином, па је после победе у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе, мимо свих очекивања, смењен шеф стручног штаба Радослав Батак.
nenad vanic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Председник клуба Душан Мијић и председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић веома брзо су реаговали и за новог тренера поставили Ненада Ванића. Реч је о стручњаку који је у протеклом периоду водио екипу Металца из Горњег Милановца, а сада је прихватио изазов и сео на ужарену клубу новосадског суперлигаша.

“Прихватио сам изазов и не бих се бавио оним што је претходило позиву да дођем у Војводину“, рекао је Ненад Ванић.

“Сада сам ту и сву своју енергију, заједно са сарадницима, усмерио сам ка реванш утакмици у Ружомбероку. То нам је приоритет свих приоритета, а амбиција је свима јасна - желимо да се пласирамо у друго коло квалификација за Лигу Европе. Фокусирани смо на то да се што боље припремимо за утакмицу са Словацима, како не бисмо дозволили да нас нешто изненади. Имао сам прилику да два пута гледам новосадски дуел ова два ривала, видео сам оно што ме занима и јасно ми је шта треба да урадимо у реваншу. И даље прикупљамо информације о противнику, јер је у току прелазни рок, а и тамо се нешто дешава.”

Прихватили сте позив Војводине знајући да су чак тројица тренера смењена за само шест месеци?

„Не размишљам о томе и понашам сам се као да ћу остати у Новом Саду на дужи период. Потрудићу се да максимално одрадим посао, а резултати ће дати најбољи одговор да ли сам прави човек за то. Потпуно ми је јасно да у Словачкој морамо да остваримо резултат који ће нас одвести у наредну рунду квалификација и понављам да ћу дати све од себе да тај циљ и остваримо. Имамо повољан резултат из прве утакмице, имамо и квалитетан тим и верујем у остварење наших жеља.”


Стручни штаб

Да ли сте одлучили ко ће вам помагати у раду?

“Од старих чланова стручног штаба остаће тренер голмана Драган Лесковац и Милан Белић, а нови члан је Бранко Давидовић“ – саопштио је Ванић. 


Какав пријем очекујете од људи којима је Војводина блиска срцу? Наиме, после смене Батака, у новосадској јавности се подигла велика прашина.

“Управо због тога и екипи и мени јако је важно да остваримо циљ који имамо. Ако, не дај Боже, у томе не успемо јасно ми је да пријем навијача неће бити леп. Свестан сам да на почетку неће бити лако али, још једном подвлачим, спреман сам да уложим сав свој рад и енергију да допринесем пласману екипе у друго коло квалификација.”

Фото: Дневник (Ј. Грлић)

Одрадили сте два тренинга са црвен-белим тимом, какве су ваше прве инпресије?

“Неколицину играча раније сам тренирао, а неке знам из припрема ранијих утакмица које је Металац играо с Војводином. Истина је да немамо пуно времена да се навикавимо једни на друге, мораћемо да то учинимо експресно и због тога нећу имати неке посебне захтеве, у ходу ћемо се упознавати и покушаћемо да не буде у том процесу никаквих турбуленција.”

Шта конкретно очекујете у реванш у Ружомбероку?

“Спортски је и људски надати се позитивном исходу, и то не само у причи. Имамо предност из прве утакмице, имамо и квалитет и у Словачку ћемо отпутовати са жељом да покушамо да победимо и у другој утакмици“, најавио  је Ненад Ванић, нови тренер новосадског суперлигаша.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести