Ненад Ванић наследио Радослава Батака на клупи Војводине

Могли су фудбалери Војводине да највећи део посла у двомечу са словачким Ружомбероком у 1. колу квалификација за Лигу Европе реше у првој утакмици.
nenad vanic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Већ у 21. минуту имали су предност од 2:0, играли сасвим добро, стварали, али и промашивали прилике и онда, по неписаном фудбалском правилу, дозволили неубедљивим гостима да у 81. минуту постигну гол. За њих, он је био вредан велике наде да могу до друге рунде, а Воша, опет, верује да ће јој и гол предности и добра игра у Словачкој бити довољна гаранција да оствари циљ.

Међутим, по завршетку сусрета на “Карађорђу” уследило је и “треће полувреме”, чији епилог је то да Радослав Батак више није шеф струке црвено-белих из Новог Сада. Председник Душан Мијић и Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора ФК Војводина, имали су разговор с тренером, у којем су му изразили незадовољство исходом утакмице. По председницима, Батак је тада устао, рекао да подоси оставку и отишао, а по тренеру, Вуковић му је тада рекао да више не мора да се појављује на послу. Било како било, новосадски црвено-бели остали су без већ трећег стручњака на својој клупи у 2017. години (пре Батака тим су водили Драган Ивановић и Александар Веселиновић) и то у веома незгодном тренутку. Кажемо незгодном, пошто екипу већ 6. јула очекује реванш у Словачкој, а приближава се и почетак Суперлиге Србије.


Скица за портрет Ненада Ванића

Ненад Ванић, нови шеф стручног штаба Војводине, рођен је 30. августа 1970. године у Приштини. Фудбалску каријеру градио је у родном граду, одакле га је пут касније водио у Будућност из Подгорице, Младост из Лучана, Црвену звезду, Војводину (одиграо само две утакмице), Албасете, Локерен, Гент, Тијанжин, Борац из Чачка, Обилић, БАСК и Бежанију. Статистика каже да је у каријери активног играча одиграо 313 званичних утакмица и постигао 39 голова.

Ванићев тренерски ангажман почео је у Радничком из Нове Пазове, да би се наставио кроз вођење Слоге из Петровца на Млави, Доњег Срема из Пећинаца, Бежаније и Металца из Горњег Милановца.


“Радослав Батак мора да буде поштен и призна како је текао наш разговор који је трајао не више од 30 секунди. Ако је прави спортиста, не треба да измишља ствари. Били смо затечени његовим потезом, тим пре што сам га управо ја довео и омогућио му да има ватрено крштење у клубу величине Војводине. Истина је да сам му у разговору после сусрета с Ружомбероком рекао да сам разочаран његовим вођењем екипе, а он је тада скочио и рекао да даје оставку. Спреман сам да сносим све консеквенце уколико не говорим истину. Да сам му ја дао отказ, признао бих то без проблема. Мислим да је Радослав Батак добар човек, али да нема неопходно искуство да води тим Војводине и добро је што је дао оставку“, рекао је Драгослав Вуковић.

Имате ли решење за место шефа стручног штаба, јер већ у четвртак Војводину очекује реванш утакмица у Ружомбероку у којој ће покушати да одбрани новосадску предност од 2:1?

“Ненад Ванић ће бити наш нови тренер. Договорили смо се о сарадњи и он је синоћ већ водио први тренинг екипе у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, одговорио је Вуковић.


Батаков учинак

Радослав Батак наследио је наклупи Новосађана Александра Веселиновића и то 23. априла ове године. За нешто више од два месеца, овај млади стручњак водио је новосадске црвено-беле у 12 званичних утакмица и имао скор од 5 победа, 4 ремија и 3 пораза, при чему је екипа остварила гол-разлику 10:8.


Ионако претопли лењи дани на овај начин добили су још који степен више. Војводина је истакла високе такмичарске циљеве, најавивши да ће покушати да се пласира у Лигу Европе, али последња збивања не говоре томе у прилог. Најпре је стигла информација да је Дејан Мелег, дојучерашњи капитен и један од бољих играча, потписао за турски Кајзериспор, а сада су црвено-бели доживели и снажан потрес у виду смене тренера. То сасвим сигурно неће омогућити стварање жељене атмосфере у клубу, играчи и навијачи клуба неминовно се питају шта се то дешава, а сезона је тек почела и сигурно је да простора за оваква догађања не би смело да буде. У супротном, једини губитник биће сам ФК Војводина. У наредним данима сигурно је да се очекују реакције на оно што се збива међу Новосађанима током последњих дана, јер сигурно је да клуб тако богате традиције и великог и поносног имена не заслужује да га прате овакве, веома непријатне и ружне ствари.

А. Предојевић

Фото: С. Шушњевић, Ј. Грлић

 

Планић: Са Словацима од готовог - вересија

На најновија збивања у клубу, фудбалер који је носио капитенску траку у дуелуса Ружомбероком - Богдан Планић, што је и разумљиво, рекао је да  нема коментар. О самој утакмици са Словацима, међутим, поуздани штопер био је причљивији.

“Све је могло да буде другачије да сам у другом полувремену постигао гол после корнера и да смо тада повели са 3:0. Чини ми се да би тада једино питање било колико ћемо голова до краја сусрета постићи. Али, нисам успео, а онда смо, због малог пада концентрације у одбрани, примили гол и од готовог направили - вересију. Сигуран сам, ипак, да смо квалитетнији тим од Словака и убеђен сам да ћемо проћи у следеће коло”, нагласио је Планић.

Фото: Dnevnik.rs

Малбашић: Не треба да стрепимо пред реванш

Наставио је Филип Малбашић тамо где је стао с крајем прошле сезоне. У првом дуелу с Ружомбероком направио је две мајсторије и постигао оба гола, био најбољи појединац утакмице, а публика на “Карађорђу” умела је да га награди громогласним аплаузом.

„Добро смо играли од почетка, на време повели и стекли предност од два гола. У наставку смо заиграли нешто опрезније, јер није било разлога да срљамо и Словаци нису долазили у ситуацију да нам озбиљније запрете. Иако делују као добар тим, играчи из Ружомберока су до изједначења стигли практично из нехата. Међутим, треба да поновимо приступ игри као у четвртак увече и онда у реваншу никаквих проблема нећемо имати и не треба да стрепимо. Сигуран сам да ћемо и тамо постићи барем један гол и на томе градим оптимизам, истакао је најбољи фудбалер Војводине.

На питање о смени тренера, Малбашић је одговорио:

„Навикли смо се на тренера Батака и прихватили његове замисли на којима је инсистирао. Сада стиже Ненад Ванић с којим нисам имао прилику да радим, али даћемо све од себе да му помогнемо како би смо се што пре привикли једни на друге“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести