Искусни Новица Максимовић верује у опстанак Младости Гат у Суперлиги

НОВИ САД: Иза фудбалера Младости ГАТ остале су припреме у Турској, у Анталији је одрађен велики посао, па се сада у раду инсистира на финесама како би потпуно спремни дочекали наставак првенства.
n
Фото: Novica Maksimović/FK Mladost GAT

За Новосађане, он ће да уследи у недељу, када дочекују на "Карађорђу" екипу Јавор Матиса, једног од директних ривала у борби за опстанак. Због тога, зе екипу тренера Љубомира Ристовског тај сусрет биће једно од више финала која ће одиграти у месецима који долазе.

Искусни, 34-годишњи везни фудбалер Новица Максимовић тврди да је његов тим у Турској урадио значајан посао и да је оптимиста у другом делу домаћег шампионата.

- За нама су квалитетне припреме, током којих смо одиграли четири контролне утакмице с јаким супарницима, у којима смо имали прилику да видимо где се тренутно налазимо - уверава Максимовић. - Видело се да са свима можемо да се равноправно носимо, јер смо играли добро и створили већи број прилика. Једино још имамо проблема на пољу реализације и то треба да поправимо, али не стрепим.

Новосађани су у прелазном року претрпели велики број промена у тиму.

- Јесмо и тврдим да имамо бољу екипу него јесенас. То се посебно односи на напад, који је сада знатно опаснији по одбране ривала, иако учинак у Анталији не потрепљује ову тврдњу. Међутим, најбитније је то што много лакше улазимо у шансе и знам да ће то да нам донесе жељени резултат. На припремама су ноге тешке од јаких тренинга и то мора да остави трага и на ефикасност нападача.

У редове Младости ГАТ стигло је десет новајлија, међу њима и двојица странаца - Бразилац Кристијан дал Бело и Американац Ромејн Гал.

- Бразилац је у Турској одиграо само једну утакмицу, док је Гал на терену провео тек 15 минута у сусрету с Узбекистанцима. Види се да обојица имају квалитет који нам је неопходан и од њиховог учинка очекујемо много. Исто важи и за остале новопридошлице, јер је реч о веома добрим играчима и сада на свакој позицији имамо јаку конкуренцију, што ће нам, без сумње, донети нову снагу.


Борба за опстанак

После првог дела првенства, Младост ГАТ налази се на претпоследњој, 15. позицији на табели, с 13 освојених бодова. Испред ње је, с три бода више, екипа Јавор Матиса, а четири износи предност Радничког из Ниша.

По 19 бодова имају Младост из Лучана и Спартак ЖК, а 20 је освојила Колубара. То су, како ствари стоје, директни ривали Новосађана у борби за опстанак у Суперлиги.


Одмах на почетку, у недељу од 18.30 часова, "гатовци" ће бити домаћини екипи Јавор Матиса из Ивањице, једном од ривала у борби за опстанак.

- Та утакмица за нас има велику важност, у њој ће нам једини циљ бити победа и освајање три преко потребна бода. То поткрепљује и податак да нас после тога очекује веома тежак распоред, па нам је тријумф на старту просто под морањем. Верујем да ће и публика да препозна значај тренутка, да ће доћи у лепом броју и стати уз нас, а ми ћемо јој се одужити добрим фудбалом и, убеђен сам, првом пролећном радости. По мени, реално је да изборимо опстанак у елити, свеједно да ли кроз бараж или ранијим бегом из опасне зоне, јер то можемо и морамо да учинимо - додао је Новица Максимовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести