Италијански скаут: Не би ме изненадило да Звезда избаци Милан

МИЛАНО: Пролазак Милана у осмину финала Лиге Европе није толико очигледан како су неки помислили после жреба, и уопште ме не би изненадило да Црвена звезда прође даље, изјавио је италијански скаут Паоло Ђерати.
Mateo Garsija Foto: FK Crvena zvezda
Фото: Фото: ФК Црвена звезда

Црвена звезда има потенцијал и могућност да доведе Милан у врло неугодну ситуацију кроз двомеч. Не бих се изненадио ако би прошао тим из Београда, изјавио је Ђерати за Тутомеркато.

Он је врло похвално говорио о Звездином тренеру Дејану Станковићу.

Успео је да у Црвену звезду имплементира европски менталитет. Посебан акценат је ставио на брзу транзицију. Веома је флексибилан, мењао је током јесени формацију, играо са три или четири играча у дефанзивној линији. По мом мишљењу, моћи ће да се врати у Италију као тренер након што је Црвеној звезди врато стару славу, рекао је Ђерати.

Посебан изазиов зар росонере биће први дуел на стадиону "Рајко Митић" у Београду, заказан за 18. фебруар.

Звездин стадион је митски. Са навијачима постаје нешто јединствено. Представља велику предност за играче Црвене звезде и надам се да ће се ситуација са корона вирусом стабилизовати и да ће навијачи имати прилику да биду на трибинама, рекао је Ђерати.

Он се осврнуо и на Звездине младе фудбалере истакавши да представљају значајан капитал шампиона Србије.

Кроз историју смо научили да је Зведа расадник шампиона. Из последње генерације бих истакао Радуловића, везног фудбалера рођеног 2002. године офанзивних карактеристика.Чак и Николић из генерације 1999. има велике изгледе да промени средину, а још један занимљив играч из те класе је Петровић, централни везни фудбалер који је одличан у креирању напада, али и дефанзиви. По њиховом одласку, у први план ће избити Гаврић, фудбалер који може да игра на оба крила, сјајних офанзивних карактеристика и техничких квалитета. На крају бих истакао Ераковића, штопера који је врло добар у маркацији, закључио је италијански скаут.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести