Иван Ракитић са "фашисто-рокером" Томпсоном 

ЗАГРЕБ: Присуство хрватског певача Марка Перковића Томпсона, који у својим песмама и на наступима велича усташтво, на дочеку хрватске репрезентације из Русије, где су освојили сребрну медаљу, поделило је хрватску јавност, а осудио је и швајцарски медиј "20Минутен", пренео је портал нет.хр. 
Ivan Rakitic/Tanjug
Фото: Tanjug

У писаном изадању овај медиј је објавио текст у којем осуђује Ивана Ракитића због фотографије с Томпсоном, којег описују као "фашисто-рокера".

Контроверзни певач није Ватрене пратио само у аутобусу од аеродрома до централног загребачког Трга бана Јелачића, већ је изашао с њима и на позорницу изапевао a capella верзију своје песме “Лијепа ли си” која је протеклих година постала неслужбена химна хрватске фудбалске репрезентације.

Иначе, Томпсонови концерти досад су били забрањени или отказани због јавног притиска, између осталих, у Холандији, Немачкој, Швајцарској и Словенији, државама које овог извођача описују као промотора неонацизма и усташтва.

Памти се његово певање кољачке песме “Јасеновац и Градишка Стара”, као и чињеница да његов највећи хит "Бојна Чавоглаве" започиње са забрањеним усташким поздравом "за дом спремни".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести