Из Звезде тврде: Салцбург није непобедив

Фудбалери Црвене звезде сутра (21.00, РТС 1) играју утакмицу за пласман у Лигу шампиона. Црвено-бели гостују Салцбургу са којим су пре недељу дана играли 0:0.
Rodic Milan
Фото: Milan Rodić, foto: FK Crvena zvezda

Београђани се надају да имају позитиван резултат који им може донето оно што чекају од кад најквалитетније клупско такмичење постоји у овом формату. Црвено-бели нису уверени да ће победити, али јесу да могу изборити реми са головима који би им донео највећи успех још од освајања Купа шампиона 1991. године.

У табору Црвене звезде провејава несумњиви оптимизам да ова генерација може бити та која ће златним словима остати записана у клупским алманасима. Свесни су да ће им за успех требати и мало среће, а верују да ће уз велики број својих навијача, којих ће бити на стадиону Салцбурга њу и завредети.

Велики оптимиста је леви бек Црвене звезде Милан Родић.

„Не треба ни да причамо колико је ова утакмица важна за нас. Може нам донети нешто што сањамо још од 1993. Дошли смо на корак од зацртаног циља и не планирамо ту да се зауставимо. Прошле сезоне у Европи смо урадили много, уверен сам да ове можемо још више. Психолошки притисак је на Аустријанцима, треба само то да искористимо“, рекао је Родић.

Милан Родић истиче да екипа зна како да заустави моћни Салцбург.

„Они не играју са класичним крилним нападачима и због тога морамо бити опрезни. Значи нам тај први сусрет у Београду јер смо се до детаља упознали са противником. Аустријанци имају слабе тачке и фокусираћемо се на њих како би постигли неки гол који нас води у Лигу шампиона“, истакао је Родић.


Крстичић: Хоћемо у Лигу шампиона

Један од најбољих играча Црвене звезде Ненад Крстичић напомиње да се екипа не задовољава обезбеђеним пласманом у Лигу Европе.

- То би било погубно пред овако важну утакмицу. Имамо прилику за нешто више и желимо да је искористимо. Желимо да победимо Салцбург и уђемо у клупску историју. Адут нам је јака одбрана, али овога пута и срце много значи, а нама оно неће фалити. У екипи влада заједништво, сви волимо Црвену звезду и не треба нам већи мотив за одличну утакмицу. Верујем у коначни успех – истакао је Крстичић.


Као велики плус наводи то што ће уз Звезду вечерас бити велики број њених навијача.

„Много су нам фалили у Београду, уз њихову ватрену подршку сада уверен сам да ћемо одиграти одличну утакмицу. Они живе за нас, ми живимо за њих и позитиван резултат против Салцбурга свима би много значио.“

Добро је расположен и десни бек Филип Стојковић.

„Најбитније је да дамо и више од свог максимума, уколико желимо да прођемо то ће бити неопходно. А, не верујем да је неко у тиму песисмиста или уплашен и да сумња у наш успех. Салцбург ће овога пута сигурно бити офанзивнији и ми то морамо да искористимо. Даће Бог да прођемо у Лигу шампиона. Било је добро и прошле сезоне у Лиги Европе, а надам се да ће бити још боље после ове утакмице“, напоменуо је Стојковић.                                                                                 

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести