Јанковић: Чека нас пакао у Атини, али ништа није изгубљено

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Марко Јанковић рекао је данас да жали за пропуштеним шансама у поразу од Олимпијакоса (3:1) у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона, али да нико не сме да отпише црно-беле пре реванша у Грчкој.
marko jankovic, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Остаје жал што нисмо остварили бољи резултат. Били смо у неким тренуцима бољи ривал, стискали противника, али Олимпијакос је показао још једном да је квалитетна екипа која је све то издржала", рекао је Јанковић за сајт црно-белих.

Млади крилни нападач сматра да црно-бели морају да извуку поуке из дуела са грчким прваком јер противник зна да казни сваку грешку.

"Шансе које смо стварали морали смо да искористимо јер против овакве екипе немаш много простора. Они су прави показатељ тога. Играли су чврсто у одбрани и из три контре дали нам три гола. Трећи гол је недопустив и то ће нам представљати велики проблем у реваншу. Лакше би нам било да је остало 1:2".

Јанковић не мисли да је решено питање око путника у плеј-оф рунду квалификација за Лигу шампиона.

"У Атину идемо да пробамо да остваримо позитиван резултат. Свако ко мисли да је изгубљено, вара се. Реално стање је да је пред нама много тежак посао пред пуним Караискакисом. Не само да ће и они бити појачани навијачима већ и додатно мотивисани. Али то је фудбал. У крајњем случају, ако не дај Боже не прођемо, та утакмица нам може служити као додатни тест припрема за следећег европског противника".

Партизанова "десетка" очекује ватрену атмосферу у Атини на стадиону Јоргос Караискакис.

"На њиховом стадиону нас чека пакао. Играће прву утакмицу ове сезоне на домаћем терену и попуњеност стадиона биће 99 одсто. Трибине су одмах поред терена и цео стадион је врло акустичан. Не смемо да подлегнемо атмосфери, притиску, нити да се уплашимо. Грци су фанатици, а поготово што смо ми највећи ривал њиховог братског клуба из Београда, а при том и братски клуб са ПАОК-ом. Међутим, ми смо Партизан и тамо идемо да покажемо да знамо да играмо фудбал и да смо достојан противник на терену највецих фудбалских клубова", закључио је црногорски репрезентативац.

Реванш меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона између Олимпијакоса и Партизана игра се наредне среде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести