Јарачани се позиционирали у средини Војвођанске лиге – југ

Упркос чињеницама да су каснили са почетком припрема и да су у ходу формирали тим за битке у Војвођанској лиги - југ, после губитка српсколигашке визе, фудбалери Младости из Бачког Јарка, освојили су 21 бод и позиционирали се у средини табеле.
mladost backi jarak
Фото: ФК Младост Бчаки Јарак, фото: Приватна архива

Јарачани су форсирали отворену игру, у свим мечевима су играли без калкулација, а то најбоље илуструје однос постигнутих и примљених голова (27:28). Ненад Церовић, шеф стручног штаба, навикнут током каријере да се бори за прво место, овог пута је имао другачији задатак, са стваралачким обрисима. 

- Нисам незадовољан, имајући у виду да смо последњи почели са припремама и да смо одиграли само један меч у припремном периоду. Практично смо се уигравали кроз првенство, током уводна четири кола. Утисак би био потпун да смо освојили неколико бодова више. Нисмо заслужили минималне поразе од Јединства и Слободе, док смо на Ливадици непланирано кикснули против Подунавца. Гости из Белегиша су однели плен из једног ударца у оквир гола. Далеко смо од опасне зоне, на пролеће можемо да размишљамо о пласману међу пет водећих – каже Ненад Церовић, шеф стручног штаба Младости.


Дисциплина

Јарачани заслужују похвале за дисциплину. Зарадили су 26 опомена, без црвеног картона. Највише жутих картона (4), сходно препознатљивој борбености, добио је дефанзивац Младен Апић.


Плаво-бели су трку почели поразима од новосадске Младости и новајлије Слободе из Доњег Товарника. У мечу са јесењим прваком Подрињем, прешли су пут од 1:2 до 3:2, уз голове Давида Нинковића, Стефана Тривуновића и Милана Ковачевића. На гостовању у Старој Пазови, стигла је казна за промашаје, док је деби некадашњег интернационалца Лазара Веселиновића, у мечу са Радничким (НП), украшен његовим првенцем у дресу Младости, вредним три бода. Био је то стимуланс за добру партију у Темерину, где је после пет година одигран комшијски дерби са Слогом. Поново је бљеснуо Давид Нинковић, па неће бити изненађење ако офанзивац рођен у Перту, у предстојећем прелазном року, промени средину.

Уследили су порази од Хајдука (Д) и Слоге (Е), екипа из реда најбољих у лиги, а онда су Јарачани, средином октобра, на врхунцу Михољског лета, нанизали три победе. Оружје су положили Јадран (6:2), Црвена звезда (2:0) и Сремац (4:1). Лазар Веселиновић, некадашњи играч Војводине, са богатим искуством у Белорусији, Мађарској и Јужној Кореји, поигравао се са одбраном ривала, али на утакмици против Сремца, у 76. минуту, због повреде ложе је напустио терен. Није га било у конкуренцији за преостала четири јесења испита, а да је могао да помогне, прича би била лепша. Плаво-бели су, у финишу јесење етапе, поражени од Борца (4:2), Подунавца (1:0) и Цемента (3:1), а бодове су освојили у двобоју са Југовићем (4:3), када је капитен Драган Лолић потврдио да је специјалиста за пенале.

- Имамо добру залиху за пролећне битке, иако је бодовни салдо требао да буде богатији, јер нам је на неколико утакмица срећа окренула леђа. Тактички зрело смо одиграли у комшијском дербију у Темерину и против Црвене звезде, то су једини бодови донети са стране, па у пролећном делу треба да поправимо учинак на гостовањима. Преокретом у окршају са Подрињем, потврдили смо да можемо да се носимо и са најбољима у лиги – рекао је голман Драган Лолић, капитен Младости.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести