Јединство из Руменке нанизало 14 победа у Новосадској лиги

Владимир Шпоња зимус је започео трећи тренерски мандат у Јединству из Руменке, где је провео део играчке каријере.
Jedinstvo Rumenka/M. Menićanin
Фото: М. Менићанин/ Екипа Јединства у пролећном делу трке није изгубила ни бод у Новосадској лиги

Екипу је преузео у тренутку када је била на 10. месту Новосадске лиге, са 13 освојених бодова, шеснаест корака удаљена од позиције која води у бараж за Војвођански југ.

- Када сам се прихватио посла имали смо два бода више од дављеника, тимова испод црвене линије, па је борба за опстанак деловала као реалнији сценарио, али одлучили смо да покушамо да дођемо до баража. Знали смо да у таквој ситуацији немамо право на кикс, а нисмо ни сањали да можемо да нанижемо 14 победа. Клупко је брзо почело да се одмотава, после стартних тријумфа против Милетића (4:0) и Фрушкогорског партизана (3:0), коме је то био први пораз на домаћем терену, добили смо ветар у једра – почиње лепу причу тренер Владимир Шпоња. У пролећном делу трке Руменчани нису изгубили ни бод, уз гол-разлику 49:8. Сезону су окончали на четвртој позицији, са потписом сјајног Јована Пекића, стрелца 20 голова на тринаест мечева. У гостима, против лидера Младости (4:1) и Новог Сада (2:0), црвено-бели су одиграли без грешке, док су пред својим навијачима надвисили и ТСК (5:1), победивши екипе из водеће тројке.

-Водећа тројка је бележила добре резултате и практично нас натерала да играмо без осцилација, верујући у немогуће, да можемо да ускочимо у бараж. На крају, упркос пролећу за памћење, остали смо пет бодова иза трећепласираног Новог Сада. Црта се подвлачи на основу учинка током целе сезоне, за искорак су недостајали бољи резултати у јесењем делу. Добили смо прегршт комплимената на рачун игре, многи су били категорични да бисмо са овим кадром имали шта да покажемо и у вишем рангу. Момци су за мене победници трке.

У шестој пролећној рунди, црвено-бели су остали без поузданог штопера Далибора Ћетковића, јер су му страдали лигаменти. Свих 14 мечева на терену је провео голман Дејан Костуранов. Са пет голова и седам асистенција истакао се Дејан Митровић. -Много фактора је допринело успесима. Председник клуба Марко Јовановић, са сарадницима, уложио је огромну енергију и обезбедио оптималне услове за рад. Одзив играча на тренизима је био 90 одсто, имали смо одличну хемију, функционисали као породица. Лествицу смо подигли високо, а паралелно смо радили на кристалисању тима за наредну сезону, када је циљ да освојимо прво место – истакао је Шпоња.

М. Менићанин

Играчки кадар

Пролећне успехе креирали су: Костуранов, Бичкаји, Станар, Марић, Шодић, Гаџић, Берић, Ћетковић, Вучичевић, Китић, Пекић, Бакић, Радин, Ђекић, Стаменковић, Родић, Митровић, Стојановић и Стричевић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести