Кабел одличан у српсколигашкој конкуренцији

Иза екипе Кабела, новајлије у Српској лиги група Војводина, остала је успешна година.
Kabel1
Фото: Предраг Владић (у скоку, први слева) у дербију с Куљанима, фото: Д. Иванић

Она је била зачињена најпре уласком у виши ранг, а онда и високим, другим местом и великим амбицијама да се на пролеће настави у истом ритму и пласира у Прву лигу. У екипи сачињеном махом од талентованих омладинаца Војводине, али и допуњеном искусним играчима који су понели терет уласка у Српску лигу и Радетом Пејићем, посебан печат одличним достигнућима дала је навала. Момци тренера Милана Белића су са 38 постигнутих голова били најефикаснија екипа у лиги, а предводила су их тројица најефикаснијих фудбалера - најбољи стрелац каравана Предраг  Владић (постигао је 9 голова), Ђорђе Пантелић (6) и Зоран Караћ (5). Након одличних игара у омладинцима црвено-белог суперлигаша, Предраг Владић је играма и головима обележио долазак на каљење у Кабел.

„Када сам, као и још неколицина деце Војводине, уступљен  Кабелу који је по свим сегментима постао филијала Воше, многи су с неверицом вртели главом. Показало се, међутим, супротно. Прави примери да су константне и квалитетне игре допринеле афирмацији већине играча, представља повратак Младена Деветака у конкуренцију за први тим Војводине. Чињеница да су одбране Вукашина Пилиповића биле запажене, као и игре осталих саиграча предвођених капитеном Петровићем, Караћем, Кнежевићем, Фимићем, Миљевићем, Илићем и Велемиром, а обзиром на то да су сви они такође поникли у суперлигашу, говори додатно у прилог томе. Дисали смо једним плућима, јер смо се скоро сви знали у душу, па не чуде одличне игре и висок пласман. Лично, мислим да смо на крају трке по оном што смо презентовали на терену, могли да стигнемо и до јесење титуле. Показали смо, упркос младости, велику дозу дрчности, али је у корист Хајдука на крају пресудило веће искуство“, резимирао је Предраг Владић.

По ономе што се најављује из чете са Штранда, Кабел се не одриче борбе за прво место.

„У јесењем делу показали смо да се на нас мора озбиљно рачунати. Најаве да ћемо се сигурно појачати с неколико искуснијих играча, само потврђују наше жеље и амбиције. Испред мене је велика обавеза да и на пролеће головима потврдим епитет најбољег стрелца и да се од првог кола наставка, са саиграчима, укључимо у борбу за виши ранг“, додао је Владић, не заборављајући да спомене велики удео саиграча у његовој титули најбољег стрелца, која је представља велики подстрек и обавезу.

Прво окупљање другопласирана екипа Српске лиге група Војводина  обавиће средином јануара.     

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести