Кабел се вратио на стазу успеха

Победом над Братством из Пригревице фудбалери Кабела су четири кола пре краја  оверили пласман у прволигашко друштво.
Na igralištu kraj Štranda ove sezone se igrao lep i atraktivan fudbal Foto: D. Ivanić
Фото: На игралишту крај Штранда ове сезоне се играо леп и атрактиван фудбал Фото: Д. Иванић

У екипи искуства( Вучковић, Пејић, Недић, Георгиј и Славољуб Илић, Петровић, Караћ, Миљевић) и надолазеће младости(Пилиповић, Кнежевић,Владић, Клајић, Остојић, Александар Илић, Богданић ,Пантелић... ), а под вођством прво тренера Милана Белића а затим Зорана Васиљевића лепршавим и ефикасним играма крчили су пут и стигли до вишег ранга. Некада успешан друголигаш је захваљујући агилној управи, на челу са председником Милошем Никачевим директором  Слободаном Милутиновићем,је за две године прескочио два ранга. Већина фудбалера који су стигли до великог успеха  поникли су у познатој и признатој омладинској школи Војводине. Међу њима је и Ђорђе Пантелић. Талентовани нападач је  након потписивања професионалног уговора са Војводином стигао на позајмицу и квалитетним играма и головима дао допринос успеху.

По завршетку утакмице са Пригревичанима сазнали смо да је Хајдук изгубио и да смо у вишем рангу, па нашој срећи није било краја. Уследиле су честитке од управе, која је, поред стручног штаба и нас играча, једнако заслужна што смо остварили велики успех (фудбалер Ђорђе Пантелић)

- Заслужили смо да трку за виши ранг са Хајдуком решимо у нашу корист. И поред јесењег заостатка од три бода, која су се одустајањем Србобрана увећала за још два,  успели смо квалитетним играма да престигнемо ривала и да се пласирамо у Прву лигу. Против Братства, које нам је било велики дужник због јесењег пораза већ и елиминације  из Купа, одиграли смо веома добро и тријумфовали. По завршетку утакмице са Пригревчанима сазнали смо да је Хајдук изгубио и да смо у вишем рангу, па нашој срећи није било краја.Уследиле су честитке од управе, која је поред стручног штаба и нас играча једнако заслужна што смо остварили велики успех-  задовољан је Пантелић.

Директор клуба Слободан Милутиновић је био и те како задовољан што ће се Кабел након 17 година надметата у другом степену  такмичења.

- Када смо преузели клуб морали смо много тога да урадимо да бисмо га  поставили на здраве ноге. Успели смо великим радом и трудом да обезбедимо одличне услове за трениге и такмичење , а  уследили су и одлични резултати екипе. Имамо бројну и одану поблику и верујемо да ћемо и од јесени играти леп и атрактиван фудбал и у новом друштву - рекао је Милутиновић.

Кабел  већ две сезоне игра леп и атрактиван фудбал, од јесени ће  се надметати у прволигашкој конкуренцији.Биће занимљиво уочи првенствене трке у вишем рангу какве ће амбиције саопштити вредна управа.

М. Поповић­

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести