Кабел у генералци бољи од Бродарца

С пуно оптимизма ишчекивали су фудбалери Кабела утакмицу са Бродарцем, као последњу проверу, увертиру пред финиш трке за бодове у Првој лиги Србије.
Nikola Gajić  Foto: privatna arhiva
Фото: Никола Гајић  Фото: приватна архива

Да су на правом путу да наредну утакмицу са Земуном у Горњој вароши дочекају са завидним нивоом форме наговестили су момци тренера Васиљевића  ремијем са Војводином (1:1) уз стрелца  Николу  Гајића. Потврдили су је игром са трећелигашем из Београда остваривши минималну победу (1:0). Кобан за  солидне госте био је талентовани нападач Никола Гајић. .

- У заиста идеалним условима који нам пружа терен  пружили смо допадљву фудбал, створили неколико лепих прилика, на крају заслужено славили. Гол постигнут против матичног клуба Војводине дао ми је додатне мотиве за рад. Показали смо да смо ипак у доброј форми, мада резултат није био у првом плану. Пауза, с обзиром на квалитетан индивидуални рад, није оставила већи траг. Шта више добили смо додатне мотиве да до краја наставимо где смо стали на путу ка што бољем пласману - каже убојити стрелац Гајић.

Пауза, с обзиром на квалитетан индивидуални рад, није оставила већи траг (Никола Гајић)

Тренер Васиљевић комбиновао је два тима, једино је због повреде изостао најискуснији Предраг Говедарица. У последња четири кола Кабел без обзира што су му одлуком органа  ФШ због спорне утакмице са Смедеревом одузета права да се бори за улазак у Суперлигу оптимизам не мањка.

- Показали смо да смо најквалитетнија екипа у Првој лиги - објашњава Гајић. - Нисам потпуно разумео одлуку, једном смо већ кажњени за наводне грехе. Међутим , ни то нас нече поколебати. Ништа неће променити у  схватања у нашој игри и наша великих жеља да до краја остваримо  што више победа.

        М. Поповић

 

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ВЕТЕРАНА КАБЕЛА

Владимир Милутиновић председник

Након  неколико година без такмичења и активности ветерани Кабела су се поново окупили . Наравно, последњи успеси првог тима  су покренули акцију.  Веома брзо уз присуство 28 бивших играча свих генерација  одржана је изборна Скупштина  а за председника једногласно изабран Владимир Милутиновић.

- Клуб као што је Кабел који крупним корацима напредује на свим пољима, бележи успехе у Првој лиги заслужује да има све селекције. Успешно  су формиране млађе категорије, а велики корак направљен је формирањем секције ветрана. Старији љубитељи фудбала памте успехе играча крај Штранда - каже  Милутиновић.

Тренутно на списку секцији ветерана има 28 имена, али се очекује да ће се у наредним даним  Секцији придружити и други фудбалери који су носили црвено - црни дрес Кабела, за сада су на списку: Радослав Бркић, Милан Живковић, Душко Тополић, Боривоје Филиповић, Александар Лазичић, Дејан Киш, Бојан Ињац, Милош Јокић, Мирко Алексић, Горан Џарић, Светозар Совиљ, Марко Гргуровић, Милорад Грбић, Богдан Томић, Бранислав Ђурђев,Михал Балаж...

Наравно, ветерани Кабела поново желе да укључе у лигу коју организује Градски фудбалски савез Новог Сада.

        М. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести