„Канаринци” би да долете у виши ранг

Иза  некада другог фудбалског клуба у Српској Атини Новог Сада је година у којој су „канаринци“ имали кроз бараж прилику да долете до вишег ранга односно Војвођанске лиге.
Jesenas se na Detelinari igrao dobar fudbal  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Јесенас се на Детелинари играо добар фудбал  Фото: Дневник.рс

Међутим, испали су од Јадрана из Голубинаца. Као и предходне и јесени чета са Детелинаре гајила је наде за највиши пласман.Доведене су бивше ведете из прволигашких дана: Бајат, Кавчић, Вучић и центарфор Тепић. На клупи је остао Дејан Вулетић, али је после 10 кола односно два узастопна пораза, од Индекса (1:0) и на гостовању против Петроварадина (2:1)дошло је до смене па је тренерску палицу преузео некада успешан играч и тренер Новог Сада Мирко Бабић.

Уследили су резултати  које је управа и очекивала па су „жути“ са пете позиције и 21 освојеним бодом уз седам победа и три пораза на крају под вођством Бабића трку завршили на трећем месту уз 38 освојених бодова са великим шансама да се на пролеће боре за највиши пласман.

- Бабићево искуство допринело је да “жути” постигну одличне резултате и  полусезону заврше на месту које води у бараж.

- Презадовољан сам како су момци  заједно са стручним штабом одрадили последњих седам кола. У два дербија са Јединством на Детелинари и ТСК - ом у Темерину личили смо на екипу која циља највиши пласман. Поготово смо били доминантни са лидером, пропустили прилику да им нанесемо први пораз у првенству (0:0). И у Темерину смо играли на високом нивоу уз реми (1:1). Последњих пет кола играли су сјајно и заређали пет победа - задовољан је Бабић.


Ромић, Бајат и Кременовић максимални

Током јесењег дела првенства тренери Вулетић, а потом и Бабић на располагању су имали 25 играча. Све утакмице одиграли су голман Ромић, Бајат и Кременовић који су постигли два гола, Симић 15 и са 7 голова најбољи је стрелац, Илић (14), Игњић и Адамек (14) уз два постигнута гола,меч мање имају Вучић (5) и Тепић (3) и Миловановић (2), Сувајџић и Кавчић 12 (4), 11 Ђанковић (5) и Звекић,Тубић 10 (5), Ћирић 7 (1), Спиридоновић 6,Јовановић и Ћелић 4 (1), по два наступа имају Паповић,Јањић (1) и Кућенич (1), док су један наступ имали: Полић, Сапунџић и Панић.


Доласком на место председника Банета Милошевића зацртан је са новом управом повратак клуба на стазе успеха, у прошлом првенству били су на корак од вишег ранга. У овој не желе ништа да препусте случају  да се као прваци или преко баража изборе за Војвођанску лигу.

- Стигли смо на пола пута од планова. Можда смо могли и пуно боље. Сигурно ћемо у зимском прелазном року довести неколико квалитетних фудбалера и направити здраву конкуренцију на свим позицијама. Прави ветар у леђа добили смо од градоначника Милоша Вучевића који је стао уз клуб. Град је издвојио позамашну суму за реконстукцију комплетног објекта. Са радовима ће се започети у априлу. На свим пољима морамо се припремити за неизвесну пролећну трку са Јединством, Индексом и четвртопласираним ТСК - истакао је председник Новог Сада Бане Милошевић.

 М. Поповић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести