КЕЈЛЕБ ЗАДИ СЕРИ АПЛАУЗОМ НАГРАЂЕН ЗА УЧИНАК ПРОТИВ СПАРТАКА Од Ивањице стижу и моји голови

У смирај зимског прелазног рока, у редове Војводине стигао је Кејлеб Зади Сери (24), дојучерашњи првотимац француског друголигаша Каена.
ФК Војводина/Кејлеб Зади Сери у продору, окружен фудбалерима Спартака
Фото: ФК Војводина/Кејлеб Зади Сери у продору, окружен фудбалерима Спартака

Омалени фудбалер дебитовао је убрзо за „стару даму“ у утакмици у Крагујевцу, а пред Новосађанима се представио у дуелу са Спартаком (0:0).

Иако Воша није испунила циљ и освојила сва три бода, приликом измене у 86. минуту, Сери је награђен аплаузом гледалаца, што је посведочило о томе да је публика била задовољна оним што је момак родом из Обале Слоноваче приказао.

Додаћемо и то да се истицао беговима по левој страни, лако је улазио у прилике, максимално користећи брзину коју поседује, али му се није посрећило да на „Карађорђу“ постигне првенац за нови клуб.

- Свестан сам да сам дошао у добар клуб, који има тим који жели велики посед лопте и победе – уз помоћ „преводиоца“ с француског, Сеида Кораћа, рекао је за „Дневник“ Зади Сери. – Против Спартака смо контролисали утакмицу током свих 90 минута, али нисмо имали спортске среће да постигнемо барем један гол и славимо. У сваку утакмицу улазим са жељом да постигнем погодак, али је у недељу, искрено, голман ривала био успешнији од мене. То ме, међутим, не брине и сигуран сам да ћу, већ од следеће утакмице у Ивањици, почети да тресем мреже ривала.

Неколико хиљада гледалаца окупило се на „Карађорђу“, несебично пружајући подршку екипи тренера Божидара Бандовића.

- Атмосфера на стадиону била је одлична, иако знам да се тренутно налазимо у тешкој ситуацији, како за навијаче, тако и за нас, али је било заиста лепо играти пред таквом публиком.

Вратили смо се на тренутак када је Зади Сери био замењен и када је за укупан утисак награђен аплаузом.

- Било ми је пријатно када сам чуо подршку коју сам добио код измене. Доживао сам то као награду за све оно што сам током сусрета пружио, али и као велики мотив да наставим у истом и још бољем стилу. Обавезује ме то да у свакој наредној утакмици пружам све од себе и да почнем да постижем голове, доприносећи тако резултатима које желимо да остварујемо.

Пошто не говори енглески, већ искључиво француски, то Кејлебу може да ствара доста проблема током утакмице.

- То је истина и највећи проблем осећам на самом терену, јер не разумем шта ми саиграчи довикују. Међутим, ван борилишта ми је много лакше, јер видим да момци умеју да се зезају и то ми је пуно лакше да схватим и разумем.

Пожелели смо Кејлебу Зади Серију да настави с добрим играма и да у наставку првенства почне да решета мреже супарника, као и да постигне барем 10 голова до краја лиге.

- Хвала вам. Најискреније, надам се да могу да постигнем и већи број погодака од броја који сте ми пожелели – уз осмех, додао је брзоноги играч из Обале Слоноваче.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести