Конте: У Енглеској су срећни ако раније смене менаџера

ФУДБАЛ: Манаџер Челсија Антонио Конте изјавио је да је у Енглеској последњих година постао тренд брзих смена и да је због тога све могуће када је реч о његовом статусу.
konte, tanjug ap
Фото: Antonio Konte, foto: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

"Остала ми је још једна година уговора, али ово је специфичан посао у којем се ствари брзо мењају. Тешко је у данашњем фудбалу остати годинама у једном клубу, нарочито у Енглеској где је некада било уобичајено да екипу дуго предводи један човек, док су сада срећни ако раније отпусте менаџера" изјавио је Конте пред утакмицу против Лестера која ће отворити 23. коло Премијер лиге.
Контеу уговор са Челсијем истиче на лето наредне године, а последњих дана све су учесталије гласине да ће после две сезоне напустити клуб, а као наследник се спомиње тренер Јувентуса Масимилијано Алегри.
Конте је преузео Челси на лето 2016. године и у дебитантској сезони освојио Премијер лигу, док је претходно узео три Серије А са Јувентусом и два Суперкупа Италије.
Челси после 22. кола заузима треће место у Премијер лиги са 16 бодова заостатка у односу на водећи Манчестер Сити, док ће се у осмини финала Лиге шампиона играти против Барсеноне.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести