Корона, повреде и картони кроје тим Воше пред гостовање Радничком

НОВИ САД: Пред екипом Војводине сутра је, по традицији, веома тешко гостовање у Нишу, где ће им домаћин бити екипа Радничког.
Fudbaleri Vojvodine 1
Фото: Dnevnik.rs

У последњих неколико година када се међусобно састају, аутоматски се повишава ниво адреналинау крви, што уме да донесе веома занимљиве, неизвесне и посебним набојем набијене дуеле. Тренутно, Војводина је на трећем месту на табели, сусрет јој наилази после пораза код куће од Црвене звезде, али и победе у Купу Србије над Пролетером, док су Нишлије нанизале четири пораза, а тренер Милан Ђуричић споразмуно је раскинуо уговор због обољевања од коронавируса, па га је наследио дојучерашњи учитељ екипе Спартака Владимир Гаћиновић.

Пред ову утакмицу ни Новосађани нису поштеђени од проблема које су им створиле управо корона, повреде играча и акумулирани жути картони. Позитивне резултате на Ковид-19 имају Огњен Ђуричин и Владимир Ковачевић који се налазе у изолацији, док се од озледа још увек нису опоравили голман Никола Симић, штопер Синиша Саничанин и дефанзивни везни фудбалер Мирко Топић. У таквој ситуацији тренер црвено-белих Ненад Лалатовић имаће одређене недоумице када је у питању стартна постава, посебно на месту левог централног бека, јер уз Саничанина, не може да наступи ни Младен Деветак, који је скупио четири јавне опомене. За очекивати је да ће уместо њих, уз Славка Бралића, наступити и Ђорђе Ђурић или Никола Андрић.

Тренирам веома добро и за сваку утакмицу спремам се као да ћу у њој да заиграм, па је, уколико ми тренер пружи шансу, сигурно да сам максимално спреман да помогнем екипи да оствари циљ, рекао је корпулетни Ђурић.

Како је додао, циљ Војводине ни у овом сусрету неће се променити ни за педаљ, јер, уколико желе да наставе борбу за друго место, бодови у Нишу биће нам веома значајни.

Иза домаћина је серија лоших резултата, дошло је и до промене тренера, али то не треба да нас оптерећује. Имамо одличну екипу која је у прошлој сезони освојила Куп и била трећа у првенству, што сведочи о њеној снази и квалитету, а битно је и то што се она није мењала и зна како се стиже до спортских циљева које је пред себе зацртала. Наравно, поштујемо екипу Радничког, реч је о искусном и добром саставу, али верујемо у себе и надам се да ћемо освојити сва три бода, поручио је Ђурић.


Лоша серија Радничког

Веома амбиоциозно ушле су Нишлије у ову сезону, иако су имале доста проблема током кратког припремног периода. Екипу је водио Новосађанин Радослав Батак, којег је на месту шефа стручног штаба наследио Милан Ђуричић.

Због заражавања вирусом Ковида-19 практично свих чланова струке, пре неколико дана дошло је до споразумног раскида сарадње, а на клупи Радничког сутра  ће да дебитује Владимир Гаћиновић. „Реал с Нишаве“ тренутно се налази на 10. месту на табели, а последњу победу уписао је 26. октобра, када је на Чаиру пао Партизан (1:0).


У сличном правцу иду и размишљања Николе Андрића, Вошиног универзалца у одбрани, који је увек спреман да прихвати сваки задатак који му повери тренер Лалатовић.

У Нови Сад сам стигао с места штопера на ком сам наступао у Лучанима, истакао је Андрић.

У Војводини је, како додаје, место пронашао на десном беку и већ дуже време није играо централног бека.

Ђорђе Ђурић је одличан играч и, по мени, апсолутно је заслужио да заигра.  Спреман сам да испуним сваку обавезу за коју наш тренер буде сматрао да то могу, а најважније биће то да освојимо три жељена бода и останемо на добром путу у борби за друго место на табели. Уважавамо максимално екипу Радничког, очекујем добар фудбал и надам се мирнијој атмосфери него што је била у неким нашим ранијим утакмицама, казао је Андрић.

Рекосмо, од Ковида-19 оболели су Ковачевић и Ђуричин.

Обојица се, наравно, налазе у кућној изолацији и немају изражене симптоме ове болести, рекао је др Владимир Чолаковић, лекар новосадског тима.

Очекује, како је додао, да ће ускоро моћи да се прикључе саиграчима на тренинзима, док се наставља процес рехабилитације код повређених првотимаца и, за сада, они још нису спремни да наставе с радом.

Утакмица Раднички – Војводина игра се сутра на стадиону Чаир, а почетак је заказан за 16 часова. Пренос сусрета ће и овог пута моћи да гледају сви они који прате програме Новосадске ТВ и Аренаспорта1.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести