Козарчани други пут у Српској лиги

Фудбалери Слободе из Нових Козараца захваљујћи што су имали бод предности на табели Војвођанске лиге, исток пласирали су се у Српску лигу група - Војводина.  
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Козарчани су   били јесењи прваци и у прва два пролећна кола забележили су две победе и то у правим дербијима. Прво су на домаћем терену на отварању сезоне савладали екипу Нафтагаса из Елемира (4:0) а потом су као гости на Градском стадиону савладали екипу у Кикинде (2:1).

Што се тиче овог сусрета њега ће посебно памтити први стрелац новокозарачке Слободе Неђо Гавриловић, јер је својим поготком омогућио да његова екипа победи, а њему је то уједно био и дванаести погодак у овој сезони. Погодак Гавриловића донео је тиму три бода, а како се испоставило и пласман у виши ранг.  Слобода је  пре неколико година једну сезону играла у српској лиги, али није успела да задржи статус. Сада су жеље много веће. Козарчани  имају одличне услове за  тренинг и наступ. Терен је изванредан , стадион који носи име нашг прослављеног глолмана Илије Пантелића има покривене трибине, а  испод којих су клупске просторије.

клубу се надају да ће имати  подршку од спонзора како би могли да се што боље припремају и играју у Српској лиги - Војводина.

Екипу је са тренерске позиције предводио Раде Медић, и то већ трећу такмичарску сезону. Вредно је истаћи да је испред мреже стајао и најбољи голман у протеклој години по избору Спортског савеза града Кикинде Марко Живков, а први стрелац, како смо већ навели био је Неђо Гавриловић са 12 голова.

У клупској историји биће златним словима уписана екипа која је тријумфом на Градском стадиону успела да обезбеди пласман међу српсколигаше. То је: голман Живков, Штеванов, Јовандић, С. Ћулибрк, Галић, Цвијановић, Д. Марковић, Шанта, М. Спахић, Гавриловић, Рељић, Богојевић, Д. Поповић, Ма. Зечевић. Екипу је у капитенској улози предводио искусни Славко Ћулибрк (34) који је у играчкој каријери наступао и за многе прволигашке екипе.

        М. Секулић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести