Крстајић стигао у ТСЦ, жељан доказивања

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалски супетлигаш из Бачке Тополе, после смрти шефа струке Золтана Саба, кренуо је у разговоре са кандидатима да преузму диригнетску палицу ТСЦ –а.
1
Фото: ФК ТСЦ

Избор је пао на Младена Крстајића, који се вратио у домаћи фудбал после годину и по дана паузе. Бивши селектор Србије сео је на клупу ТСЦ-а и на тој позицији наследиће покојног Золтана Саба. Заједно су играли у Партизану, добро се познавали, а сад ће Крстајић имати тежак задатак да понови резултате свог претходника, који је у првој сезони у Суперлиги екипу извео на европску сцену.

Крстајић је за време мандата на месту селектора Србије био под великим притиском, често је критикован, а сада ће показати трнерско умеће у  клубу из Бачке Тополе. Он се на промоцији захвалио председнику клуба Жемберију, кога познаје 20 година, а потом одушевљено говорио о ТСЦ-у.

- Искрено, задовољство ми је што сам овде. ТСЦ као клуб је нешто што су европски стандарди. Имао сам само један састанак овде, а када сам видео ово здање и шта ће ту да се гради - нисам имао дилему. Нисам постављао никакве услове око финансија. Јесу оне основ живота, али... Буквално, ТСЦ академија има све као један бундеслигаш - рекао  је Крстајић, који је годинама играо у Немачкој за Шалке и Вердер.

После подуже паузе без посла Крстајић је жељан доказивања.

- Ово је само почетак шта ће ТСЦ добити с овим моделом академије и уједно домаћи задатак за све клубове у Србији како треба клуб да функционише у 21. веку. Жељан сам доказивања. Био сам селектор, па је дошла пауза, време је протицало, а посла није било. Ово је велики изазов за мене – поручио је нови тренер клуба из Бачке Тополе.

        С. Ст.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести