Куп Србије: Лоши црвено-бели у четрвтфиналу

Фудбалери Црвене звезде победом над Мачвом изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије, али игром нису одушевили. Било је то сигурно једно од најслабијих издања изабраника Владана Милојевића, ове сезоне.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Утакмица играна у изузетно спором темпу била је права успаванка за гледаоце на трибинама.

Ако се  има обзира због чега је Мачва била опрезна (ионако у лошој форми, играла је без шесторице стандардних првотимаца) нема се оправдања за фудбал који је приказала Црвена звезда. Зихерашки, без ризика, немаштовито, изабраници Владана Милојевића демонстрирали су нешто што се никоме није свидело.

 Само једна права шанса у првих пола сата је премало од екипе која игра Лигу шампиона. Да ли су они веровали да ће Шапчани претрнути од страха и како би се рекло сами себе савладати, није јасно, али јасно је да није било правих потеза Звездиних фудбалера, да се није ишло у продоре, да није било креације; да се све сводило на бесомучно добацивање на средини терена. Таквим фудбалом се не стичу симпатије.

Ако се узме у обзир и да је Мачва два пута солидно запретила јасно је како је играла шампионска екипа црвено-белих. Голман Шапчана Пулетић јесте у првих 45 минута имао неколико инервенција, али не после великих прилика Београђана.

И, наставак је кренуо очајно по домаће. Прву шансу имала је Мачва, преко Вујасина, али је Поповић некако успео да заустави његов ударац.

Али, некако и среће имају црвено-бели јер само мало касније свиран им је једанаестерац. Сасвим оправдано јер је један од играча гостију играо руком у свом шеснаестерцу. Али, задовољство није дуго трајало јер је Боаћи био непрецизан са беле тачке. Звездин центарфор се ипак искупио у 67. минуту када се добро снашао у казненом простору противника и савладао Пулетића.

 Београђани греше мало потом, Ашћерић је у шанси, али Поповић брани. Мачва се отворила и свим силама кренула ка изједначењу. Није то пролазило, али мора се одати признање  апсолутном аутсајдеру на жељи и дисциплини коју су испољили.

Црвено-бели су вешто трошили време и сачували – 1:0.

Црвена звезда – Мачва 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 2.000. Судија: Грујић (Ниш). Стрелац: Боаћи у 67. минуту. Жути картон: Илић (Мачва).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6,5, Гајић 6, Дегенек 6, Бабић 6, Гобељић 6, Вулић 6, Кањас 6,5, Симић 6 (Јевтовић), Николић 6 (Марин 6,5), Ван ла Пара 6 (Вукановић 6,5), Боаћи 7.

МАЧВА: Пулетић 6,5, Дукић 6, Јевтић 6,5, Мијаиловић 6, Пејовић 6, Божић 6 (Чермељ 6), Јовановић 6, Марковић 6, Илић 6, Вујасин 6,5, Ашћерић 6,5 (Тримановић).

 И. Лазаревић      

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести