Квалификације ЕП: Орлићи несрећно изгубили

Млади фудбалери Србије несрећно су изгубили у Лођу са 1:0, а у већем делу меча „орлићи“ су били бољи, али су у финишу меча када су јурили победу, погрешили и Пољаци су успели да постигну погодак из класичне контре.      
Srbija Letonija/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Меч Србије против Летоније

Утакмица је почела у лаганом ритму, „орлићи“ су кратким пасовима успели да умртве игру и да наметну свој стил игре. Међутим, правих прилика у првих двадесетак минута није било. Пољаци су углавном нападали после контри, а центарфор Климала је у првом делу сусрета имао је две лепе прилике. Први пут је тукао главом, али слабо, поред гола, а онда је после грешке Луке Илић, избио сам испред нашег голмана, добро је шутирао, али је погодио стативу. Србија је могла нешто више да учини у последњих пет минута првог дела, али је недостајао прави завршни ударац.  

У наставку меча Пољаци су били нешто предузимљивији и у 66. минуту Лисковски је имао сјајну прилику, тукао је главом са осам метара, али је Марко Илић изванредно реаговао и отклонио опасност. Некако су се „орлићи“ несхавтљиво повукли и дозволили Пољацима да се размахну. Уласком Бирманчевића и Шеховића поново смо успоставили равнотежу и после корнера Јовељић је имао дивну прилику, али је главом пребацио гол. Потом је шансу имао и Каменовић. У делу када смо потпуно контролисали меч Пољаци су повели.  Петровић је изгубио лопту на средини терена, Климала је побегао нашим одбрамбреним играчима и лепо пронашао Богуша  негде на пеналтику, коме није било тешко да погоди мрежу. Последњих десетак минута играло се на половини Пољака, али нисмо успели да изједначимо, Чумић је имао лепу прилику, али је голман Грабара био на месту.  

Г. Ковач

Пољска – Србија 1:0 (0:0)

ЛОЂ: Стадион Виђева, гледалаца око 4.000 судија: Пинеиро (Португал), стрелац: Богуш у 79. минуту, жути картони: Гуми (Пољска)  Петровић (Србија).

ПОЉСКА: Грабара 7 – Гуми 7, Собочински 7, Валукијевић 6, Листковски 6 (Блахета) – Џичек 6, Фила 6, Пестка 7 –Јозвиак 7, Климала 8 (Томчик), Богуш 7(Видијецки).

СРБИЈА: М. Илић 7 –Нишић 6(Шеховић), Машовић ,6 Павловић 7, Каменовић 7 – И. Илић 6(Влаховић), Л. Илић 6 (Бирманчевић 7), Петровић 6– Ступаревић 7, Јовељић 6(Тедић), Аџић 7(Чумић).

Група 5 

Пољска – Србија  1:0

Летонија – Бугарска    0:0

Естонија – Русија 0:5

1. Пољска

4

3

1

0

8:2

10

2. Русија

4

2

2

0

7:1

8

3. Бугарска

4

1

2

1

4:1

5

4. Србија

4

1

1

2

1:2

4

5. Естонија

4

1

0

3

2:14

3

6. Летонија

4

0

2

2

2:4

2

У следећем колу (15. новембра) састају се: Србија – Естонија, Русија - Летонија, Бугарска – Пољска.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести