Квалификације футсал СП: Орлови у елит рунди

Футсал репрезентација Србије изборили је пласман у елит рунду квалификација за Светско првенство, које ће се одржати у јануару и фебруару идуће године.
Србија
Фото: Фудбалски савез Србије/Футсал репрезентације Србије

Белгија – Србија 1:2 (0:1)

ПАРИЗ: Дворана у Паризу, стрелци: Дужакер у 37, Пршић у 1. и Ракић у 40. минути.

БЕЛГИЈА: Магерен, Гисланди, Рахо, Дахби Реда, Аднане. Клаус, Дужакер, Шабати, Чаибаи, Тешеира, Еталаки, Оџади.

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Весић, Вулић, Алексић, Петров, Мутавyић, Рамић, Лазаревић, Вукадиновић, Симић, Радовановић.

Изабраници Горана Иванчића, после убедљиве победе над Швајцарском (7:0), савладали су, у последњим тренуцима меча, селекцију Белгије.

Србија је рано дошла до предности, није прошао ни један минут, а на семафору је стајало 1:0 за Србију. Стрелац је био Марко Пршић. Много неизвесности је било све до пред крај меча, када је виђена права драма. Белгија је дошла до изједначења у сам смирај сусрета и када се чинило да неће бити победника, Стефан Ракић је само неколико секунди пре краја донео велику радост нашој селекцији. У последњем мечу шесте групе, сутра од 20 часова, Србија се састаје са Француском, селекцијом која је такође обезбедила пласман у елит групу квалификација. Овај дуел ће одредити победника париске групе. 

Ј. Г.

Група 6

Белгија – Србија       1:2

Француска – Швајцарска   3:1

1. Француска

2

2

0

0

 8:4

6

2. Србија

2

2

0

0

9:1

6

3. Белгија

2

0

 0

2

4:7

0

4. Швајцарска

2

0

0

2

1:10

 0

 

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести