Квалификације ЛШ: Тријумф Звезде против Финаца

Црвена звезда је победила у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона Хелсинки, прилично убедљиво и не би требало да има проблема у реваншу.
Milan Pavkov/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Павков Милан

Чета српског првака је била бољи тим, уз мале проблеме у другом полувремену, али је на крају наплатила већи квалитет.

Наш тим је од почетка желео да постави ствари на своје место и наметнуо је пресинг на половини Финаца. Гости нису могли да се снађу, ретко су износили лопту на противничку половину, грешили су у пасовима, потпуно су били изгубљени на стадиону ,,Рајко Митић“. Изабраници Владана Милојевића, нису, међутим, успели то на прави начин да валоризују, тек полуприлика Јовичића било је све у уводу меча. Црвена звезда нападала је са свих страна, по оба бока, кроз средину, разноврсна је била наша екипа у притискању противника. Временом је темпо опао, гост се мало повратио, али је у 24. минуту севнула контра нашег тима, Иванић је био у великој прилици, али је његов ударац зауставио Рудаков. А, нешто касније – чета Владана Милојевића води! Иванић је центрирао са десне стране, на другој стативи лопту главом захватио Боаћи и постигао гол. Камен са срца пао је црвено-белима, могло је од тада далеко лакше да се игра. Наш тим је био много бољи, за све се питао на терену, а Финци су без одговора посматрали шта се око њих дешава. У 45. минуту Марин је био у великој прилици, али је од свега био само офсајд.

У наставку је гост изашао мало више, али то је одмах донело прилику црвено-белима, када је шут Родића зауставио Рудаков. Припретили су потом и Финци, али без завршнице. Били су гости знатно опаснији него у првом полувремену, желели су да постигну бар гол пред реванш на свом терену.

Појавиле су се рупе у редовима Црвене звезде и то је било за бригу. Наш тим је спустио лопту, имао је вођство, није било потребе да се залеће.

Стрпљиво се тражила прилика за опасну акцију. Међутим, није то изгледало добро, Београђани су били безопасни, а Финци дугим лоптама успевали да запрете нашем тиму. И, навијачи су појачали своју песму, осетили да је потребно да покрену своје љубимце. Тренутак инспирације у 86. минуту. Јевтовић се нашао у изгледној прилици, шутирао, али поред гола. Али, што није успело њему јесте Павкову у самом финишу. Марин је центрирао са десне стране, лопта дошла до Звездиног центарфора који је сместио у мрежу за сигурних 2:0.

И. Лазаревић   

Црвена звезда – Хелсинки 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 36.289. Судија: Гил (Пољска). Стрелци: Боаћи у 26. и Павков у 90. минуту. Жути картони: Стојковић, Родић (Црвена звезда), а Каиринен (Хелсинки). 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6,5, Милуновић 6,5, Бабић 6,5, Родић 6,5, Јовичић 6,5, Бен 7 (Вукановић), Јованчић 6,5, Марин 7,5, Иванић 7 (Јевтовић 6), Боаћи 7 (Павков 7).

ХЕЛСИНКИ: Рудаков 6, Тоивомаки 6, Рафиња 6, Обилор 6, Менсах 6,5, Далстром 6,5, Синистера 6, Каиринен 6, Алхо 6,5, Тарасов 6,5 (Бенисан), Риски 6,5.

Резултати:

БАТЕ – Росенборг      2:1 (1:1)

Клуж – М. Тел Авив   1:0 (1:0)

Ференцварош – Валета      3:1 (2:0)

Марибор – АИК Стокхолм   2:1 (2:1)

Селтик – Каљу 5:0 (3:0)

Ц. звезда – Хелсинки         2:0 (1:0)

Дундалк – Карабаг    1:1 (0:1) 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести