Квалификације за ЕП: „Орлићи” немоћни против „баћушки”

НИШ: Млада репрезентација Србије није успела у Нишу да победи селекцију Русије и избије на друго место квалификационе групе за Европско првенство. „Орлићи“ ће у наредна четири меча покушати да изборе пласман на велико такмичење, али биће врло тешко.
 Naši mladi reprezentativci teško su prolazili kroz rusku odbranu  Foto: FSS
Фото: Наши млади репрезентативци тешко су пролазили кроз руску одбрану Фото: ФСС 

Млада репрезентација Србије није успела у Нишу да победи селекцију Русије и избије на друго место квалификационе групе за Европско првенство. „Орлићи“ ће у наредна четири меча покушати да изборе пласман на велико такмичење, али биће врло тешко.

Као и против Естоније наша репрезентација је фуриозно ушла у меч. Већ на почетку севнуле су две контре које се нажалост нису завршиле поготком. Чинило се да Србија све држи под контролом, а онда једна муњевита акција Руса – Чалов прима лопту са десне стране и смешта је у мрежу. Тренутак напажње коштао је наше момке примљеног поготка.

Оно на чему су ,,орлићи“ инсистирали на мечу је посед лопте из којег може нешто више да се направи. Међутим, изабраници Илије Столице налетели су на врло дисциплинованог протвника, који је добро покривао простор, и није дао озбиљније да му се запрети. У томе се видела снага селекције ,,баћушки“ која је пре овог меча била без и једног пораза, прва на табели. Наши момци су морали решења да траже и дугим лоптама што свакако није могло бити сврсисходно. У 24. минуту, ипак, наши момци су извели одличан напад, Јовељић је шутирао главом, лопту најпре захватио Сафонов, а потом је она завршила на стативи. Временом су Руси преузели иницијативу и то је резултирало другим голом који је постигао Сулејманов, после грешке Ступаревића.

У другом полувремену покушали смо да се наметнемо, али су Руси у потпуности умртвили игру. Изузетно покретиљиви били су момци селектора Галактионова који је фантастично припремио утакмицу. Били су безопсни ,,орлићи“, ништа значајније нису успевали да ураде. У 69. минуту наговештај опасности по гол гостију, али шут Бирманчевића је изблокиран. Потом Србије креће у тоталну офанзиву, са изузетно јаким нападом. Али, и Руси су одговрили на том, изменама формацију претворивши у још непробојнију. У 78. минуту Чумић одлично пролази по левој страни, шаље лопту до Видосављевића који шутира преко гола. Била је то најбоља прилика наше селекције у другом полувремену.

Нажалост, „орлићи“ нису имали снаге да до краја ураде нешто више и остало је – 0:2. Али, мора се рећи да су оштећени у 89. минуту када је Облијаков играо руком у свом казненом простору, али судија Мунуера није ништа свирао, баш као и у две претходне, поприлично сумњиве ситуације. 

И. Лазаревић   

Србија – Русија 0:2 (0:2)

НИШ: стадион ,,Чаир“, гледалаца: 5.000. Судија: Мунуера (Шпанија). Стрелци: Чалов у 9. и Ломовицки у 44. минуту. Жути картони: Петровић, Машовић (Србија), а Сулејманов (Русија).

СРБИЈА: М. Илић 6, Марковић 6, Веселиновић 6, Машовић 6, И. Илић 6, Л. Илић 6 (Видосављевић), Н. Петровић 6 (Бирманчевић), Нишић 6,5, Ступаревић 6 (Чумић), Јовељић 6,5, Аџић 6,5 (Тедић).

РУСИЈА: Сафонов, Расказов 6,5, Дивејев 6,5, Евгењев 6,5, Лисов 6,5, Умјаров 6,5, Кучаев 6,5 (Глебов), Обљаков 6,5, Сулејманов 7 (Глушенков), Чалов 7 (Игњатијев), Ломовицки 7 (Грулев).

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести