КВАЛИФИКАЦИЈE ЗА ЕП Mлада репрезентација Србије у Нишу дочекује Русију

Пред младом фудбалском селекцијом Србије, коју сачињавају момци до 21 године старости, налази се баш битна утакмицама у квалификацијама за Европско првенство.
Ekipa Srbije Foto: FSS
Фото: Екипа Србије Фото: ФСС

Вечерас, на стадиону Чаир, изабраници селектора Илије Столице дочекују вршњаке из Русије, од којих су, у првој рунди такмичења, у гостима доживели пораз (0:1). Сада ће имати прилику да им се реванширају, да направе помак на табели  Групе 5 и приближе се врху, односно селекцијама које ће се борити за директни одлазак на првенство Старог континента. Атмосфера међу “орлићима” је на високом нивоу, посебно после убедљивог тријумфа над Естонијом (6:0), па капитен Лука Аyић и саиграчи очекују да трибине нишког стадиона буду знатно испуњеније у односу на дуел са Естонцима и да, у заједничком ритму, крену на пут ка победи над “зборнајом”.

- Играма које пружамо, нарочито после издања у сусрету с Естонцима, мислим да смо гледаоцима упутили најбољу позивницу да дођу на Чаир и помогну нам да остваримо важан тријумф - рекао је за “Дневник” селектор Столица. - Спремамо се да поновимо добар фудбал и испунимо све захтеве у игри за које се договарамо.

У прошлом сусрету наш млади тим показао се у сјајном светлу, па Естонци нису могли да избегну убедљив пораз. Три гола је тада постигао Дејан Јовељић, а међу стрелце су се уписали браћа Лука и Иван Илић, као и Слободан Тедић. Ипак, Руси су много квалитетнија екипа и Илија Столица је тога и те како свестан.


Веселиновић: Много теже него са Естонијом

Значајни допринос победи младе репрезентације Србије над Естонијом дао је и фудбалер Војводине Ранко Веселиновић, који је у том сусрету дебитовао у дресу селекције до 21 године.

– Брзо смо заборавили Естонце и окренули се утакмици против Русије, у којој такође морамо да победимо. У супротном, три освојена бода од пре некоико дана неће нам пуно значити – рекао је Веселиновић. - Дефинитивно, чека нас много тежа утакмица, јер Руси имају знатно јачу и бољу екипу. На свом терену су нас победили и зато вечерас морамо да будемо веома опрезни, али убеђен сам да, уз подршку с трибина, можемо да се радујемо на крају и тако се укључимо у борбу за врх, чак и за прво место у групи.


- У принципу, никада не размишљамо толико о ривалу колико нам је битно то да наши репрезентативци усвоје све оно на шта им моји сарадници и ја скренемо пажњу. Наравно, анализирали смо игру Русије, увидели које су јој мане и врлине и с тим сазнањима смо изашли пред играче. За ово кратко време од када сам селектор, одрадили смо осам заједничких тренинга, момци су схватили на чему све инсистирам и то све чешће спроводе у дело на терену. Верујем да ћемо у том смеру начинити нови корак унапред, а онда ћемо имати право да се надамо и важној победи.

Неизбежно је било и питање у здравственом стању унутар екипе, односно да ли постоје неки проблеми пред вечерашњи сусрет.

- Проблема увек има, али, у принципу, рачунамо на све фудбалере који се налазе у Нишу. Нико од њих, како ствари стоје, неће пропустити прилику да истрчи на терен уколико му укажем шансу, мотивисани су и решени да прикажу добру игру и покушају да савладају ривала. Не питамо се само ми на терену, зависиће ток утакмице и од издања Русије, али не сумњам да ћемо уложити максимум како бисмо још једном обрадовали фудбалску јавност у Србији - нагласио је Илија Столица.

Сусрет Србија - Русија вечерас почиње у 19 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести