Квалификације за ЛЕ: Брђани пред проласком у наредну рунду

Фудбалери Чукаричког победили су јерменски Банантс са 3:0, у првом колу квалификација за Лигу Европе.
 Fudbaleri Čukaričkog Foto: FK Čukarički
Фото: Фудбалери Чукаричког Фото: ФК Чукарички

Одлични Чукарички је направио велики корак ка пласману у друго коло квалфикација за Лигу Европе после сигурне победе над Банантсом. Чета Александра Веселиновића одржала је фудбалску лекцију Јерменима и ако у реваншу понови овакву игру, не би требало да има проблема да прође даље.

Брђани су добро почели меч, од првог звиждука се наметнули, већ у 2. минуту имали прилику после продора Богосавца, али је нису искористили. Чукаричани си имали све што је било потребно за овакав дуел: чврсту дефанзиву, хитру навалу, машту у грађењу акција. Домаћи фудбалери су то у почетку успели да неутралишу госте, брзи играчи Банантса нису много долазили до изражаја. У 15. минуту Доцић је добро прошао кроз средину, одиграо на  десно до Видосављевић, који је са ивице шеснаестерца шутирао тик поред гола. Потом, на центаршут Богосавца покушава Тедић, али замало непрецизно. Најбољу прилику је имао агилни Видосављевић, који је после нове роле Доцића погодио стативу.  Заиста, сјајни су били Веселиновићеви изабраници, играли су силно мотивисани, често своје навијаче терали на аплаузе. Много је шутева упућивано ка голу Банантса, нажалост, мрежа гостију је мировала. Реализација је једино била проблематична, све остало било је на месту. У 31. минуту Ковач је одлично интервенисао, а у сјајној шанси Видосављевић закаснио на лопту. Лопта једноставно није хтела у гол јер је и мало потом исти играч био у прилици, али поново непрецизан. Потом, у 42. минуту – сјајан акација Чукаричана. Стојановић је одлично на петерцу послужио Тедића, а овај рутински домаћина довео у вођство. Првда је била задовољена. Исти тандем је био најзаслужнији за још једну велику прилику, али је стрелац гола је у поседњој секунди првог дела игре промашио зицер.

У наставку Чукарички је био разигран, за све се питао на терену, па је поново Видосављевић био у прилици, али је Арјапетјан зауставио шут. Одмах по уласку у игру Бирманчевић је направио нову шансу, али је ревију својих промашаја наставио Видосављевић. Нису посустајали ,,брђани“ и даље су форсирали темпо, жељни другог поготка који би био велики капитал. Заиста је импоновало пожртвовање са којим су играли, нису дозвољавали Јерменима да пређу центар. Упорност се нашем тиму исплатила у 80. минуту. Након центаршута сјајног Бирманчевића Ковач је главом савладао Арјапетјана за великих 2:0.

Али, то није био крај. Тедић је ставио тачку на ,,и“ у самом финишу меча за великих 3:0 за наш тим. 

И. Лазаревић

Чукарички – Банантс 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Чукаричког, гледалаца: 3.000. Судија: Кристјансон (Исланд). Стрелци: Тедић у 43. и 90(+2). и Ковач у 80. минуту. Жути картони: Богосавац (Чукарички), Ајвазјан, Воскањан, Кподо (Банантс).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 6, Доцић 7, Луковић 6,5 (Бирманчевић 7,5), Тедић 8, Видосављевић 6,5 (Никчевић), Пушкарић 6,5, Стојановић 7,5 (Ђорђевић), Богосавац 7, Ћирковић 6,5, Шапић 6,5, Ковач 6,5.

БАНАНТС: Ајрапетјан 6, Воскањан 6, Барегхамјан 6, Кобзар 6 (Мелкоњан 6), Дашјан 6 (Хакобјан), Кподо 6, Камара 6, Ајвазјан 6, Станојевић 6, Петросјан 6, Глишић 6 (Синијавски).

Веселиновић: Завршили прво полувреме, заслужили смо још неки

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић био је задовољан издањем своје екипе у мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против јерменског Банантса.

"Вечерас смо завршили први део, прво полувреме овог двомеча. Немам ниједан пролим различитог размишљања од јуче. Мислим да смо за почетак сезоне одиграли добру утакмицу. 

Момци су у већини утакмице урадили много тога што смо планирали", рекао је Веселиновић на конференцији за медије.

Чукарички је победио Банантс 3:0, а Веселиновић је истакао и да је резултат утакмице добар.

"Резултат је добар, али бих волео да не звучим бахато, али мислим да смо заслужили јос неки погодак. Посебно у првом полувремену. Без обзира на резултат показало се да смо играли против добре и организоване екипе. Мислим да резултат и ефекат оног што смо радили на терену је био тај што смо у потпуности анулирали њихове квалитете."

Шеф струке Чукаричког рекао је да је његов тим боље изгледао у првом делу меча.

"Прво полувреме је било у високом ритму, имали смо и један пад у концентрацији. То смо брзом реакцијом анулирали. При сваком резултату треба да играмо као да је 0:0. То ће бити пут док сам ја тренер екипе. Резултат долази као плод игре. Многи ми је драго што су играци са клупе подигли ниво квалитета игре", рекао је Веселиновић и додао:

"Честитам свима, позитивна и добра реакција публике. Драго ми је ако су људи са стадиона отишли задовољани".

(Танјуг)

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести