Лалатовић: Играћемо своју игру, а Воша ми је у срцу

НОВИ САД: Не једном наглашавао је Ненад Лалатовић, данас учитељ фудбалера Чукаричког а до пре седам-осам месеци шеф стручног штаба Војводине, да му је период који је провео међу новосадским црвено-белима најлепши и најдражи у тренерској каријери.
nenad lalatovic, fss
Фото: Фудбалски савез Србије

Случај или игра судбине, тек управо Ненадов бивши и садашњи клуб отварају нову сезону у Суперлиги, што код младог стручњака изазива помешана осећања.

„И даље ми је Војводина у срцу, јер је то клуб у којем сам доживео најлепше тренутке као тренер“, искрен је Лалатовић.

Додаје да би волео да се једног дана вратим у Вошу, јер  се у њој осећао као да је ту одрастао и управо због тога јој је дао и срце и душу.

„Играли смо сјајан фудбал, по многима и најлепши у Србији и сви су нас се плашили због тога, а то су потврђивали и резултати. На “Карађорђу” током 13 месеци нисам изгубио ни једну утакмицу, били смо на пола корака од пласмана у групну фазу Лиге Европе и у самом врху српског првенства. Нажалост, све је то отишло у неповрат, дошло је до смене управе, остали смо сами играчи и ја и нико није умео да ми каже ко ће даље водити клуб. Имао сам понуду Чукаричког за сарадњу на четири године и прихватио сам је. Живот има неке своје путеве којима нас води и, ето, ја данас радим на Бановом брду“, каже  Лалатовић.


Војводина могла да буде моћна

Да и даље размишља о данима када је предводио Новосађане, Ненад Лалатовић је потврдио и следећим размишљањем:

„Војводини, као њен бивши тренер, пре свега желим да се поново избори за право да игра у Европи. Отишао јесам, али ми је велика жеља да опет радим с црвено-белима и и сигуран сам да би направили моћан тим да је остала у клубу управа на челу с Војвиславом Гајићем и Драгољубом Збиљићем. Искрено, можда бих и данас био у Новом Саду и да је неко умео да ми каже ко ће водити клуб, односно и са новим челним људима.“


Да ли познаје овај састав Војводине који улази у сезону и с каквим очекивањима Чукарички дочекује утакмицу?

„Познајем тек 4-5 играча Војводине које сам имао прилику да тренирам, јер се доста тога у клубу у међувремену издешавало. Ипак, Новосађани играју на свом стадиону, пред својим навијачима и они су ту увек јаки и опасни. Управо због тога мислим да њима припада улога фаворита, а ми ћемо се потрудити да играмо нашу игру и да покушамо да остваримо добар резултат. Воша је у предности и због чињенице да су иза ње већ две такмичарске утакмице, док ми немамо ни једну и тешко ми је још увек да проценим у каквој смо форми. На све ово треба додати и то да смо буквално три дана пред почетак лиге остали без једног од најбољих играча“, Немање Радоњића, који је прешао у Црвену звезду, а због повреда не могу да рачунам ни на Марка Доцића и Дарка Зорића. Приморани смо због тога  да тумбамо екипу на чак три позиције. У сваком случају, очекујем занимљиву и добру утакмицу и нека победи боља екипа - додао је Ненад Лалатовић.

Београђани у Нови Сад данас долазе у јутарњим сатима, а у 10.30 часова одржаће и лакши тренинг на стадиону Пролетера на Сланој бари.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести