Лалатовић: Играчима замерам што смо примили два наивна гола

После пораза његовог тима против Црвене звезде, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да су црвено-бели наивно примили голове.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Војводина је данас поражена од екипе Црвене звезде резултатом 0:2 (0:2), у дербију 15. кола Супер лиге Србије.

„Честитам обема екипама на приказаној игри, а Црвеној звезди на победи. У најави утакмице, рекао сам да је против Звезде тешко играти, јер имају стварно одличне играче, а Деки их води сјајно. Мојим играчима морам да замерим то што смо примили два наивна гола. Рекао сам да, ако хоћете да направите резултат против Црвене звезде, морате смањити грешке на минимум и имати концентрацију. Гајић је ишао сам ка нашем голу, а моји играчи су држали зону, иако увек тражим да изађу на играча. Пустили су га да шутира, а лопта је погодила нашег играча и ушла у гол“, каже Лалатовић.

У другом полувремену, Црвена звезда је удвостручила предност голом из пенала у 75. минуту.

„Код другог гола смо направили наиван пенал, јер је лопта излазила у гол-аут, а наш играч уклизава и господин Симовић је свирао једанаестерац. Криво ми је, поготово што смо у другом минуту могли да постигнемо погодак, када је Борјан стварно феноменално интервенисао, а ја сам већ видео лопту у голу. Да смо тада постигли погодак, ко зна у ком правцу би отишла утакмица. Овако, Звезда је дала два гола и заслужено победила, а нама остаје да анализирамо меч“, истиче Лалатовић.

Према његовим речима, екипа Војводине је сама крива за неосвојене бодове у последња два меча.

„Морамо смањити те грешке, јер две смо направили и против Металца. Ђуричин је и тамо направио грешку код трећег гола, а сада је опет погрешио код пенала. Он је млад и грешке су саставни део фудбала, али морамо их смањити да бисмо наставили у ритму у којем морамо да наставимо, а то је да побеђујемо, како би наша Војводина била на позицији која јој гарантује Европу. Звезда има тешку утакмицу у четвртак, а њој и мом другару Декију желим све најбоље и да тамо победе, док ми у четвртак играмо против Пролетера за улазак у четвртфинале Купа“, напомиње Лалатовић.

Јесењи део сезоне се полако приближава крају, а како такмичење одмиче, све је већи број играча који због повреда или корона вируса не могу да играју за свој тим.

„ Сезона је сигурно тешка, али ми смо професионалци. Играчи тренирају и знали смо шта нас чека. Наравно да корона није пријатна, али то није само у Србији, већ свугде у свету и томе морамо да се прилагодимо. Трудимо се и радимо. Бојић је имао корону и није тренирао две недеље, али се вратио у тим. Као што је данас Звезда имала кадровских проблема због неиграња Катаија и Родића, тако ни нама нису играли Саничанин и Топић. Међутим, то је све саставни део фудбала и морамо се навићи на све то“, каже Лалатовић.

Изостанак репрезентативца Босне и Херцеговине Синише Саничанина сигурно је много утицао на игру Војводине на данашњем мечу.

„Волео бих да имам већи фонд играча и да могу више да ротирам. Нажалост, ми то немамо и мени кад не игра један-два играча, то се одмах види у нашој игри. Саничанин је репрезентативац Босне и Херцеговине и одиграо је три утакмице за своју репрезентацију, при чему је у 80. минуту добио повреду задње ложе. Топић је приликом шутирања лопте повредио предњу ложу. За мој тим, то су двојица битних играча. Данас сам ставио Деветка да игра штопера, иако је он леви бек, а Андрића на задњег везног, иако и он игра бека. Немамо нарочито велики фонд играча, али сам задовољан, јер ово су квалитетни момци. Нисмо случајно други, освајачи Купа и три пута заредом победили Партизан. Ипак, у децембру бисмо морали да се појачамо са бар три-четири играча, како би се убацила свежа крв у тим“, рекао је Лалатовић.

Фудбалери Војводине ће наредни меч одиграти већ у четвртак, када ће се, у осмини финала Купа Србије, састати са екипом Пролетера на „Карађорђу“. Почетак те утакмице заказан је за 16 часова.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести