Лалатовић: Очекујем успешно пролеће

Централни део зимских припрема фудбалери новосадске Војводине традиционално су одрадили у Белеку, познатом турском летовалишту на обалама Средоземног мора.
Nenad Lalatović zadovoljan urađenim poslom u Turskoj Foto: J. Grlić
Фото: Ненад Лалатовић/ Ј. Грлић

Две недеље вежбали су техничко-тактичке замисли шефа стручног штаба Ненада Лалатовића и његових  сарадника, успут одигравши шест контролних утакмица. Заокружили су овај циклус рада  сусретом са Рубином из Казања (0:3), а јуче су се вратили у Нови Сад. Добили су два слободна дана, а од понедељка ће ући у такмичарски циклус и тако дочекати прву утакмицу у наставку првенства, у којој ће бити домаћини градском ривалу Пролетеру.

- Више сам него задовољан начином на који смо тренирали у Турској, као и односом играча према обавезама – као својеврсни резиме, у најкраћем рекао је Ненад Лалатовић. – Успут, изградили смо праву, породичну атмосферу, а момци су се изузетно залагали. Настојали су и успевали да у контролним сусретима понове све оно на чему смо радили и имам основ да верујем како нас очекује добро и резултатски успешно пролеће. Играли смо у Белеку с веома јаким супарницима, што сам и желео, јер распоред на старту првенства нам је тежак.


Резултати  припремних утакмица

У Турској су црвено-бели одиграли шест утакмица - забележили су победу (Рапид - 2:0), три ремија (Шахтјор Доњецк - 1:1, Љвов - 0:0 и Фрајберг - 2:2) и два пораза (Марибор - 2:3 и Рубин - 0:3). Пре тога, у две провере у Новом Саду савладали су Кабел 1:0 и Спартак из Суботице 2:1.


Пред нама су сусрети с Пролетером, Црвеном звездом, Радничким из Ниша и Вождовцем, дакле, сваки на свој начин је дерби. Уколико ту остваримо резултате које прижељкујемо, бићемо на јако добром путу да се пласирамо се у Европу. Новосађани су (не)очекивано остали без првог стрелца тима Бојана Матића који је прешао у редове Партизана, једног од директних конкурената за висок пласман. Иако се најпре најављивало како ће Воша покушати да ангажује још једног нападача, поред новајлије из Јавора Момчила Мркаића, од тога се одустало. Додуше, Рус Николај Оболски  провео је неколико дана на проби, али му се Лалатовић захвалио и у договору с клупским руководством, пре свих с председником Војиславом Гајићем, одлучено је да шанса у шпицу буде пружена 17-годишњем Вукашину Богдановићу.

За разлику од неких ранијих зима, резултати су били за нијансу слабији, али је чињеница да су супарници били много јачи.


Стасавају младе снаге

Пуно је играча пониклих у омладинској школи „Илија Пантелић“ који су кандидати за прву поставу, почев од  капитена Ранка Веселиновића, левог бека Младена Деветака (рођени 1999. године), преко Михајла Нешковића (2000.), одличног двојца рођеног 2001. године  Мирка Топића и Дејана Зукића, па до најмлађег Николе Мирића (2002).

Неки од ових момака биће велике узданице црвено-белих у пролећној трци за бодове, јер су у досадашњем току припрема и приликом одигравања припремних утакмица показали да на њих може  озбиљно да се рачуна.


- Војводина је велики клуб и ми се спремамо за оно што нас очекује у домаћем првенству. Морамо да будемо реални и да се вратимо размишљањима о сусретима с нашим најбољим екипама којима можемо да парирамо у овом тренутку, али ми је, с друге стране, јако драго што смо показали да можемо да се носимо и с тимовима који су јачи од нас. Јесмо уморни, практично нисмо у Белеку имали ни један слободни дан, а сада треба да се добро одморимо и замор који је видљив код свих играча преточимо у квалитет којим ћемо кренути ка остварењу циља.

Стручни штаб имао је прилику да искристалише прву поставу за утакмицу са Сланобарцима, 15. фебруара.

- Решио сам све недоумице, иако неких већих дилема ту и није било, нити сам љубитељ  великих ротација у тиму. Постојале су само једна или две дилеме, али сам их разлучио и  имам тим који ће наступити против Пролетера. Једно су пријатељске утакмице, а нешто сасвим друге оне које имају такмичарски значај и очекујем да ће се то показати и у наставку домаћег такмичења – казао је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести