Лалатовић се враћа на клупу Новосађана

Пуно прашине подигло се после утакмице Раднички - Војводина, одигране 13. септемба на стадиону у Чаиру.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Крајем првог и почетком другог полувремена, у сукоб су најпре ушли  тренер Нишлија Милорад Косановић и тренер Новосађана Ненад Лалатовић, да би се после паузе “у клинчу” нашли  навијачи Радничког и Лалатовић. Уследило је искључење Лалатовића, а дисциплински органи ФСС казнили су га са три утакмице суспензије и  500.000 динара. Популарни Лала због тога је паузирао у првенственим дуелима с Вождовцем и Младости из Лучана и у Куп сусрету са Златибором. Казна му је истекла, па ће у петак, када црвено-бели дочекују суботички Спартак, седети на клупи Воше.

- Наравно да ми је веома тешко пало кажњавање, али током суспензије се нисам уопште оглашавао у медијима - рекао је Лалатовић, задовољан због победе свог тима у Лучанима. - Тренер сам који има специфичан начин рада и вођења утакмица и све сусрете у којима нисам могао да водим тим веома емотивно сам доживљавао, пратећи игру из публике. Тако је било и у Лучанима, пратио сам утакмицу са трибине, у друштву навијача Војводине. На крају сам осетио велику дозу среће, јер смо одлично припремили овај дуел, направили неке тактичке измене и, што је најбитније, освојили сва три јако важна бода.

Изненађење за све који прате наступе старијег суперлигаша из Новог Сада било је појављивање у стартној постави Ђорђа Ђурића. Из екипе је изостао стандардни десни бек Аранђел Стојковић, па су црвено-бели играли практично с тројицом штопера - Веселиновићем, Петковићем и Ђурићем.


Српски фудбал напредује

Није наш саговорник желео да се осврће на догађања из Ниша, нити да коментарише висину казне коју је добио.

- По резултатима које српски клубови остварују у Европи, као и играма репрезентације, јасно је да српски фудбал иде унапред и то је изузетно позитивно.


- Имао сам неки осећај да би то могло да нам донесе чврстину и додатну сигурност у одбрани. Верујем тим осећајима, иако су многи вртели главом када сам им рекао замисао коју имам. Ђурић је одиграо веома добар сусрет, баш као и Никола Петковић, који је заменио кажњеног Саничанина. Игром је командовао одлични Никола Дринчић и јако важно за нас биће да у наставку првенства још неки од првотимаца проиграју у континуитету, баш као што то Дринчић чини у свакој утакмици.

Мини-припреме на Златибору очигледно су донеле жељени ефекат.


Изузетно ценим Гаћиновића

У петак се игра  војвођански дерби између Војводине и Спартака.

- Пред нама је још једна занимљива и ни мало лагана утакмица.Суботичане води Владимир Гаћиновић, тренер којег највише ценим од колега који раде у клубовима Суперлиге. Наш циљ се зна - идемо на победу, свесни да можемо да је остваримо само уз максимално залагање сваког играча.


- Види се то и по два резултата које смо остварили, против Златибора и Младости. Моји помоћници Видак Братић и Драган Шарац одлично су, у договору са мном, водили тим и једино ми је жао због оног пораза на “Карађорђу” од Вождовца. Убеђен сам, да сам могао да будем уз аут-линију, да бисмо и тада победили, јер су играчи навикли на мој глас, начин комуникације и вођења тима. Назад не можемо, идемо даље и почињемо да се спремамо за Спартак.

Никако Лалатовић није желео да још једном не апострофира подршку коју је екипа добила од руководства клуба.

- Све време током боравка на Златибору, као и у Чачку и Лучанима, уз нас су били председник клуба Војислав Гајић и спортски директор Никола Лазетић. Реч је о изузетно важним људима за наш колектив, а они су, у знак безрезервне подршке, били уз нас после пораза од Вождовца, што је играчима, стручном штабу и мени лично изузетно импоновало и значило. Наравно, велику подршку имамо и од генералног директора клуба Душана Бајатовића, из чега може да се види да смо изградили јединство и да имамо право да верујемо да ћемо остварити приоритетни циљ и пласирати се у европску конкуренцију - подвукао је Ненад Лалатовић.       

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести