Фудбалери Војводине на пет гостовања освојили 15 бодова

Најављивали су фудбалери Војводине да их на гостовању у Лучанима очекује веома тежак посао.
Radost Bojana Matica
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Циљ им је био да освоје сва три бода, али су били свесни да је домаћин изузетно незгодан када игра на свом терену, па су у утакмицу ушли, поштујући ривала, с великим самоуверењем да могу да га победе. То се на крају и обистинило, славили су са 2:1, а гол одлуке је, у 85. минуту, постигао одлични нападач Бојан Матић. Био је то његов седми погодак у овој сезони, сада се осамио на челу листе стрелаца, али, што је најбитније, означио је да је Воша наставила сјајан низ и забележила пету узастопну победу на страни из исто толико дуела.

- Веома сам задовољан због победе,као и због чињенице да сам поново водећи стрелац у Суперлиги - рекао је Матић. - Та срећа је још израженија због чињенице да нам је мој гол донео тријумф и сада мирно можемо да размишљамо о утакмици која нам следи у петак, када на “Карађорђе” стиже суботички Спартак.

Оба гола Новосађана на стадиону Младости били су изузетно ефектни. Најпре је Никола Дринчић из велике даљине упутио неодбрањив ударац, лоптаје  завршила пут тамо где се спајају пречка и статива. Пет минута пре краја утакмице уследила је муњевита и филигрански прецизна контра која је пресудила питање победника.


У петак комплетни

Шефу стручног штаба Војводине Ненаду Лалатовићу истекла је суспензија од три утакмице и у петак ће моћи да води тим. Утакмицу паузе због жутих картона одрадио је и Синиша Саничанин, тако да ће конкурисати за екипу која ће истрчати на мегдан Спартаку. Повређених и кажњених играча нема, па ће Воша бити у прилици да против Суботичана изађе у најјачем саставу. Утакмица на “Карађорђу” игра се од 18 часова.


- О поготку Дринчића не вреди трошити речи, јер је био заиста фантатстичан. Генерално гледано, све нам се поклопило у Лучанима: ушли смо потпуно сконцентрисани на све оно што смо се договорили у припреми сусрета, после помало безвезног гола којим је домаћин изједначио уследило је искључење Радивојевића и посао нам је у великој мери био олакшан. Што се мог поготка тиче, поново је Дринчић био тај који је повукао контру, одлично упослио Бојића, а овај је упутио милиматерски прецизан центаршут у средину, где сам се ја налазио у налету. Поред мене су била двојица играча из одбране, али сам успео да се изборим за позицију и главом пошаљем лопту у мрежу, испод саме пречке. Војводину у петак очекује сусрет 11. кола, када јој у госте долази екипа Спартака.

- Немамо паузу, она ће уследити тек после следеће утакмице. Већ смо почели да се припремамо за дуел са Суботичанима и нема потребе да наглашавам да је пред нама тежак испит, прави војвођански дерби. Ипак, убеђен сам да све зависи пре свега од нас, јер, уколико у сусрет уђемо фокусирани и мотивисани, бићемо на одличном путу да забележимо нови тријумф. Кад год играмо тако, све иде онако како желимо, а чим у томе немамо успеха, као у сусрету с Вождовцем, изостане и резултат - истакао је Бојан Матић, који у овој сезони игра веома добро.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести