ЛАЗАР ЗЛИЧИЋ: Ако постигнем гол, нећу се радовати

НОВИ САД: У недавно завршеном летњем прелазном року, двојица момака пониклих у Војводини променили су клупске боје и сада носе дрес Вождовца.
Lazar Zličić u prodoru   Foto: J. Grlić
Фото: Лазар Зличић из времена док је играо за Војводину, Ј. Грлић

Прво је на београдски “кров” дошао голман Милан Илић (20), а последњег дана трансфер периода тамо се обрео и Лазар Зличић (21). Могуће је да њих двојица буду у тиму у суботу, када “замејви” гостују на “Карађорђу”, што ће, будући да јако добро познају све првотимце Воше бити својеврсна предност гостију.

- Ух, биће ми баш јако необично, јер никада до сада нисам играо против Војводине - рекао је старији од браће Зличић. - Пуних 15 година провео сам међу црвено-белима, од њих сам у фудбалском смислу добио јако пуно и неће ми бити свеједно. Осећања су ми помешана, али професионалац сам и јасно је да ћу, уколико будем добио прилику, учинити све не би ли мој садашњи клуб остварио циљ и остао непоражен.

Будући да је толике године провео у Војводини, али да није успео да се устали у првом тиму, занимљив је био његов одговор на питање да ли има неке “осветничке” жеље пред ову утакмицу:

- Немам, јер је Нови Сад мој град, осећам га и знам како дише. Биће ми чудно када будем ушао у свлачионицу где су гости и када се будем загревао или седео на клупи, свеједно, на страни на којој то чине ривали Војводине. Знам и то да се, уколико се буде догодило да постигнем гол, нећу радовати из поштовања према средини у којој сам одрастао и фудбалски стасао.

Од утакмице Зличић пуно очекује.

- Ни један од ова два тима није најбоље ушао у сезону и у суботу ће желети да направе искорак у  много бољем правцу. Иза Војводине су два везана пораза, ми имамо реми и пораз од Чукаричког и нормално је да постоји обострана жеља да се неповољни низ резултата прекине. Знам да ће само победа бити једини циљ новосадске екипе, док би нама одговарао сваки исход осим пораза. То наговештава јако занимљиву и квалитетну утакмицу, верујем да ће се играти отворено и нападачки, а мислим да Вождовац поседује квалитет да свој наум оствари - казао је Лазар Зличић.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести