Лазовић и Миленковић: Имали смо среће, али заслужили смо бод

ЛИСАБОН: Српски фудбалски репрезентативци Дарко Лазовић и Никола Миленковић признали су да је екипа имала среће у ремију против Португалије (1:1) у Лисабону, али и да је заслужила велики бод за добар почетак квалификација за ЕУРО 2020.
Portugal Srbija/Fonet
Фото: FoNet

"Створили су доста шанси, имали смо и среће, али смо је и заслужили. Добро смо отворили циклус за првенство Европе. Ова млада екипа показала је да може да се рачуна на њу", рекао је Лазовић после утакмице на Лужу.

Повратник међу "орлове", који је био у стартној постави у пријатељској утакмици у Немачкој и у Лисабону, каже да је задовољан.

"Срећан сам што сам се после дуго година вратио у репрезентацију и одиграо два меча, а још срећнији што смо на обе утакмице направили позитиван резултат и то против великих селекција. Били смо као екипа, борили смо се и за то смо награђени", поручио је бочни фудбалер Ђенове.

Један од најбољих актера меча на стадиону Бенфике, Никола Миленковић, оптимиста је по питању пласмана на ЕУРО.

"Показали смо карактер, тимски дух и одбранили бод. Морамо да будемо задовољни. Дошли смо до великог ремија", подсећа дефанзивац Фиорентине.

Миленковић је посебно био задовољан игром у дефанзиви комплетног тима против Немачке и Португалије.

"Обе утакмице смо се бранили и одбранили, али нисмо само ми из последње линије. Одбрану игра цео тим. Сви су затварали све, трчали смо много".

Посебно тешко било је у Лисабону, наглашава бивши штопер Партизана.

"Португалце у нападу доста терете задњу линију, имају доста играча у зони испред нашег гола и зато нам је било доста теже. На прави начин смо се одбранили", закључио је он.

Репрезентација Србије квалификације наставља у јуну мечевима против Украјине у Љвову и против Литваније у Београду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести