Лига Европе: Очајни црно-бели елиминисани

Фудбалери Партизана елиминисани су из Лиге Европе јер су у реванш утакмици шеснаестине финала изгубили у Плзењу од Викторије. Црно-бели нису показали ни делић својих могућности и ничему другом нису ни могли да се надају.
VIKTORIJA-FKP1, fk partizan
Фото: Detalj s meča Viktorije i Partizana, foto: partizan.rs

Од старта су Чеси преузели иницијативу, Београђани нису могли да се препознају на терену. Иако су изабраници Мирослава Ђукића покушали да се наметну, кроз високи пресинг на средини терена, лоше су комбиновали и иоле обећавајуће акције упропаштавали. На другој страни, домаћи су то далеко лакше радили, имали више решења у нападу, самим тим били и опаснији.

У 8. минуту умало да искористе кикс Остојића – лопта је са десне стране стигла до Хораве, који је шутирао, али је голман Владимир Стојковић одлично интервенисао. Чувар мреже црно-белих био је сигуран и само минут касније, када је Копиц шутирао главом, из непосредне близине. Фудбалери Партизана као и на мечу са Младости из Лучана слабо су се кретали, и омогућавали Чесима да се добро поставе и прекидају њихове нападе.

Иако је на месту полушпица Суму заменио Пантић то није донело много берићета, иако је управо млади фудбалер први припретио од стране наших играча, али је његов шут са 20 метара, без проблема зауставио Хрушка. Црно-бели су били дезорјентисани на сваком делу терена, па је тако Колар у 26. минуту шутирао са десетак метара, на срећу – преко гола.

Фото: partizan.rs

Викторија је у рпвом полувремену показала колико је опасна екипа, била је врло конкретна, са јединим циљем – угрозити гол Партизана. Све време су Чеси држали лопту, деловали као врло моћан састав. Мора се рећи да су домаћи одлично стајали и у дефанзиви, потпуно одескавши офанзивну линију црно-белих. Више је ангажовања било код играча Викторије. Црно-бели су, ипак, полувреме завршили са активним резултатом.

У наставку су црно-бели кренули нешто конкретније, али све је то изгледало врло слабо. Чеси су и даље били врло ангажовани и знатно им отежавали посао. Изабраници Павела Врбе имали су и велику шансу у 52. минуту, али је Резник са пет метара шутирао поред гола.

Потпуно су плаво-црвени надиграли Београђане и питали се за све на терену. У 57. минуту имали су шансу и преко Хубника, али је он шутирао преко гола. Покушао је Мирослав Ђукић променом формације у 4-4-2 да промени нешто, али то је одмах имало контраефекат. У 67. минуту Крменчик је примио лопту искоса са 10 метара, наместио се, и савладао Стојковића за – 1:0.

Резервиста Огњен Ожеговић покушавао је нешто код црно-белих, био најконкретнији, али није могао сам да преокрене резултат. Сума је имао један добар шут са дистанце, у 82. минуту, али је био замало непрецизан. Црно-бели су се трудили да нападну, али слабо је то ишло.

На крају, Београђани су кренули и са Стојковићем у напад што су Чеси искористили преко Чермака, за коначних 2:0.

И. Лазаревић   

Викторија ПлзењПартизан 2:0 (0:0)

ПЛЗЕЊ: стадион ,,Дусан арена“, гледалаца: 10.000. Судија: Кехлет (Данска). Стрелци: Крменчик у 67. и Чермак у 90 (+4) минуту.  Жути картони: Пантић, Тошић (Партизан).

ВИКТОРИЈА: Хрушка 6, Резник 7, Хејда 6, Хубник 6, Лимберски 7, Хорава 7, Хрошовски 6, Копиц 7, Колар 7 (Чермак 7), Земан 7 (Петржела), Крменчик 7 (Хори).

ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Вулићевић 6, Милетић 6, Остојић 6, Урошевић 6, Јевтовић 6 (Ожеговић 7), Зђелар 6, Јанковић 6 (Сума), Пантић 7, Тошић 6, Тавамба 6.

Ђукић: Шансу смо пропустили у Београду

ПЛЗЕЊ: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић после пораза од Викторије у Плзењу и елиминације из Лиге Европе изјавио је да ништа не замера играчима и да жали што црно-бели нису стигли до повољнијег резултата у Београду.
"Остаје нам да жалимо што нисмо победили у Београду. Дошли смо овде да постигнемо гол, али нисмо успели. Не могу ништа да замерим играчима, ово су европске утакмице, изгарали смо свих 180 минута и морам на томе да им честитам", изјавио је Ђукић после утакмице у Плзењу.

Ли­га Евро­пе

Ло­ко­мо­ти­ва (М) - Ни­ца  1:0 (3:2)

Атле­ти­ко – Ко­пан­ха­ген   1:0 (4:1)

Ди­на­мо (К) – АЕК             0:0 (1:1)

Зе­нит - Сел­тик                  3:0 (0:1)

Ла­цио - Сте­а­уа                 5:1 (0:1)

Ви­ља­ре­ал – Лион            0:1 (4:1)

Вик­то­ри­ја - Пар­ти­зан      2:0 (1:1)

Спор­тинг - Аста­на            3:3 (3:1)

Лај­пциг - На­по­ли              0:2 (3:1)

Ата­лан­та - Бо­ру­си­ја (Д)  1:1 (2:3)

Ми­лан - Лу­до­го­рец          1:0 (3:0)

Бра­га - Олим­пик (М)       1:0 (0:3)

Ар­се­нал - Естер­сунд       1:2 (3:0)

Салц­бург - Со­си­је­дад      2:1 (2:2)

Атле­тик - Спар­так (М)     1:2  (3:1)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести