Лига Европе: Викторија - Партизан 2:0

Фудбалери Партизана нису успели да прођу даље у Лиги Европе. Викторија је победила на свом стадиону са 2:0 и заслужено се пласирала у четвртфинале с укупним резулттаом од 3:1. Партизан није у Плзењу успео да направи ниједну изгледну шансу.
par
Фото: Ilustracija, EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

90+4. минут: Ризиковао је Партизан. И Стојковић је кренуо у напад, али после грешке Викторија је била у контри, голман Партизана није успео да се врати и Чермак је погодио празну мрежу за 2:0.

90. минут: Викотија је била у контри, али је одбрана Партизана зауставила Чермака. Играће се још четири минута.

83. минут: Најбољи покушај Партизана. Сума је остао сам на ивици казненог, прихватио лопту и шутирао снажно, али замало преко пречке.

79. минут: Ожеговић је шутирао главом из тешке позиције, а Хрушка је мирно ухватио лопту.

78. минут: Ожеговић је пао у казненом простору, али је Данац само одмахнуо рукама. Неколико секунди касније Ђукић поново мења. Сума улази уместо Јанковића.

75. минут: Прво је Партизан био у шанси. Пао је Јанковић, Тошић је налетео на лопзу на око 20 метара од гола, али је шутирао високо. Играчи Викторије одуговлаче. Крамчик је пао, Пантић је пришао да га подигне и зарадио је жути картон. Затим су опет запретили домаћи. Копиц је центрирао, а публика је уз уздах испратила лет лопте преко пречке Партизановог гола.

67. минут: Викторија води 1:0. Крменчик се заградио у казненом простору, отргао се Остојићу и ударцем пуном послао лопту у малу мрежу.
65. минут:  Ђукић прави прву измену – уместо Јевтовића на терену је нападач Огњен Ожеговић. 

55. минут: Нови налет Викторије, центаршут Резника и Стојковић на правом месту да ухвати лопту. Тавамба је на другој страни центрирао са ћошка казненог простора, али није било играча у белом да искористе то додавање.

52. минут: Викторија не користи шансу утакмице. Резник је промашио гол са четири метра. Урошевић је био на правом месту да засмета играчу Плзења.

49. минут:  Пантић је покушао са дистанце. Шутирао је са неких 25 метара, далеко изнад пречке гола који чува Крушка. 

Полувреме

41. минут: Јанковић и Тавамба поново трче у контру, али лопта опет не долази до усамљеног Тавамбе у шеснаестерац. Мирнији период утакмице уочи паузе.

31. минут: Први корнер за Партизан – центрирао је Тошић и лепо убацио лопту, највиши у скоку био је Тавамба, али лопта је отишла у гол-аут.

25. минут: Прво је Копиц тестирао Стојковића, али је овај био сигуран. Затим је два минута касније после корнера са леве стране и скока играча Викторије, лопта пала право на волеј Коларжу. Он је шутирао са неких шест-седам метара, али је, срећом, пребацио гол. Партизан је имао много среће. 

22. минут: Лепу прилику имао је Партизан. Данило Пантић изборио се за нешто више простора на неких 18 метара. Упутио је ударац, лопта је одскочила испред голмана Крушке који је једва интервенисао, али није било никог да налети на одбитак. 

12. минут: У два минута две велике прилике за Викторију. Како су се гости ослободили притиска и кренули да играју боље, тако је уследила грешка која је могла скупо да кошта Партизан. Лопта је стигла до Хоржаве на левој страни, он је гађао доњи десни угао, али је Владимир Стојковић одлично одбранио. Одмах затим уследила је нова шанса домаћих. Земан је опет прошао по десној страни, центрирао на петерац где је Копиц захватио лопту главом, али је чувар мреже 'црно-белих' још једном изузетно реаговао. 

9. минут: Играчи Викторије нападали су на почетку више по десно страни, али без озбиљнијих шанси. Затим је партизан имао добру акцију. Данило Пантић је ушао са левог бока унутра, имао добру идеју да пронађе Јанковића на другој страни, али је овај био кратак. 

Састави:

Викторија Плзењ (4-2-3-1): Хрушка – Ржезник, Хејда, Хубник, Лимберски – Хоржава, Хрошовски – Копиц, Колаж, Земан – Крменчик
Партизан (4-2-3-1): Стојковић – Вулићевић, Н. Р. Милетић, Остојић, Урошевић – Здјелар, Јевтовић – Јанковић, Пантић, Тошић – Тавамба

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести