ЛИГА ШАМПИОНА Реал славио у Напуљу, Гудељ постигао гол за Севљу ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ГРУПИ А

АЈДХОВЕН: Српски фудбалер Немања Гудељ постигао је гол у ремију Севиље (2:2) на гостовању ПСВ Ајндховену, Реал је у спектакуларном мечу као гост савладао Наполи резултатом 3:2, док је Галатасарај савладао Манчестер Јунајтед на Олд Трафорду (3:2) и стигао до прве победе у гостима у Лиги шампиона после 11 година. 
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Гудељ је после асистенције Серхија Рамоса у 68. минуту довео Севиљу у вођство, али то није било довољно да шпански клуб слави у Ајндховену. Завршница меча била је изузетно занимљива. Прво је Де Јонг са пенала изједначио у 86. минуту, а већ у следећем нападу Ен Несири враћа предност гостима. 

У петом минуту надокнаде после велике гужве дефанзивац Тезе је донео бод домаћину.

У другом мечу Групе Б Ланс је савладао Арсенал после преокрета и тако стигао до првог места . Арсенал је повео голом Жесуса у 14. минуту, али је Ели Ваи креирао преокрет. 

У 25. минуту асистирао је Томасону за 1:1, да би у 69. после додавања Франковског донео победу вицешампиону Француске. 

У дербију вечери Реал је славио у Напуљу, а поново је најбољи у редовима Мадриђана био Џуд Белингем. После раног вођства домаћина, голом Остигарда у 19. минуту, Белингем је у 27. асистирао Винисијусу Жуниору за 1:1, да би затим после солопродора постигао прелеп гол у 34. Зјелински је из пенала изједначио на 2:2 у 54. минуту, а победу гостима донео је голман Наполија Мерет, после ударца Валвердеа са више ид 25 метара лопта се од пречке одбила у леђа чувара мреже Наполија па ушла у гол.

У групи А виђено је велико изненађење, Галатасарај је победио Манчестер Јунајтед иако је два пута губио. Хојлунд је постизао голове у 17. и 67. минуту, али су гости у оба наврата брзо стизали до изједначења, прво преко Захе, а затим преко Актуроглуа. У 78. минуту везиста домаће екипе Каземиро скривио је пенал и добио другу јавну опомену, али је Мауро Икарди са беле тачке шутирао поред гола. Аргентинац се за промашај искупио само три минута касније, кад је постигао гол за прву победу Галатасараја у гостима у Лиги шампиона после 11 година и славља против Браге (2:1).

У другом мечу групе А Бајерн је преокретом стигао до победе у Копенхагену.  Домаћин је повео голом Лерагера у 56. минуту, изједначио је Мусијала у 67, а онда су резервисти донели Бајерну победу. У 83. минуту Милер је био асистент, а Тел стрелац за победу. Баварци су поставили нови рекорд Лиге шампиона пошто су 18. узастопни меч у гостима завршили без пораза у гостима

Интер је у групи Д голом Маркуса Тирама у 62. минуту савладао Бенфику, а резултат није реалан одраз снага на терену јер је домаћин пропустио још неколико стоодстотних шанси.

РЕЗУЛТАТИ: Група А: Копенхаген - Бајерн 1:2, Манчестер Јунајтед - Галатасарај 2:3. Табела: Бајерн 6, Галатасарај 4, Копенхаген 1, Манчестер Ј. 0.

Група Б: ПСВ - Севиља 2:2, Ланс - Арсенал 2:1. Табела: Ланс 4, Арсенал 3. Севиља 2, ПСВ 1.

Група Ц: Наполи - Реал 2:3, Унион Берлин - Брага 2:3. Табела: Реал 6, Наполи 3, Брага 3, Унион 0.

Група Д: Интер - Бенфика 1:0, Салцбург - Реал Сосиједад 0:2. Табела: Реал С. 4, Интер 4, Салцбург 3, Бенфика 0.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести