ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА: Пролетер данас на „Карађорђу” дочекује Младост из Лучана

Фудбалери Пролетера под вођством новог шефа струке Бранка Жигића након лепе серије добрих резултата нанизали су четири пораза , један у Купу од Инђије и три у првенственим мечевима са Јавором, Црвеном звездом и Вождовцем, па су поново у деликатној ситуацији.
 Srđan Čolović (Proleter) Foto:Dnevnik.rs
Фото: Срђан Чоловић (Пролетер) Фото:Дневник.рс 

Шанса да се поново примакну групи тимова која се бори за плеј - оф имаће већ данас када на „Карађорђу“ дочекују екипу Младости. Први овосезонски меч на два ривала у Лучанима завршен је нерешеним резултатом, а Сланобарци су до бода стигли са играчем мање.

- Ушли смо у неугодну серију пораза без датог гола, али смо у првим полувременима у мечевима са Црвеном звездом и Вождовцем одиграли квалитетно - објашљава тренер Пролетера Бранко Жигић. - Нажалост против Јавора смо одигралчи слабо, па је уследила и криза резултата

Младост је у прошлом колу доживела убедљив пораз у Лучанима од ТСЦ.

- Младост бољи игра на страни, последње три утакмице на гостовањима нису примили гол. Озбиљна су искусна екипа, уз мале корекције играчког кадра дуго су на окупу, играју на полуконтре, опасни су из прекида па ће сигурно после пораза од ТСЦ покушати све да надокнаде - упозорава Жигић. Новосађани овај меч виде као прекретницу на боље, свесни су изазова.

- У утакмицу са Младости морамо ући стрпљиво, спремили смо се за сва искушења и ми имамо наших адута жеља и надања да коначно постигнемо гол стигнемо до победе која би нам пуно значила до краја полусезоне. Поред одбране која се у досадашњем делу показала на завидном нивоу након 270 минута поста на потезу ће бити нападачи. Пуно ствари радили смо у фази напада па се надам да ће играчи који добију прилику да заиграју наштимовати нишанске справе , коначно пронаћи пут ка мрежи што би био један од предуслова да забележимо победу -нада се Жигић.

Тренер чете са Слане баре најављује неке промене у односу на састав који је истрчао против „змајева“.

- Нема много размишљња око састава. Увежбавали смо тактичке варјанте, на окупу сам имао комплетан играчки кадар. Момци су свесни значаја утакмице, спремни су да пруже максимум и обрадују верне навијаче. Биће неких промена , за многе можда и изненађујућих, али тактика се неће мењати - тврди Жигић.

За утакмицу са Младости означену као веома битну за хватање прикључка у борби за што бољи пласман Жигић може да рачуна на комплетан кадар, али по ономе што се закључило највеће шансе је да тим изгледа овако: Петрић, Танасин, Леандро, Андрејевић, Ковачевић, Б. Ковачевић, Пејић, Чоловић, Бабић, Радиновић и Миросављев.

 М Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести