Линглонг Суперлига: Мегдан деле Чукарички и Партизан

У 14. колу наше елитне фудбалске лиге одиграће се неколико занимљивих утакмица, а дерби је свакако сусрет између другопласираног Чукаричког и четвртопласираног Партизана.
Zoran Tošić na prethodnoj utakmici protiv Čukaričkog bio najbolji igrač Partizana  Foto: FK Čukarički
Фото: Зоран Тошић на претходној утакмици против Чукаричког био најбољи играч Партизана  Фото: ФК Чукарички

Чукарички ове сезоне игра сјајно, изгубио је само једну утакмицу  и свакако да на свом стадиону има победничке амбиције и у окршају са црно белима.

Фудбалери Партизана су после два узастопна пораза у првенству у прошлом колу у свему надвисили  Спартак (4:0) и свакако да им је намера да победом у дербију остану у трци за највиши пласман.Чукарички је до сада примио најмање голова у лиги(седам), што га је уосталом и позиционирало тако високо на табели.

- Допада ми се игра Партизана ове сезоне, играју нападачки и атрактивно и свакако да нам следи веома тежак испит.То што смо домаћини не сматрам великом предношћу, с тим што верујем да можемо да одиграмо веома добро и да остваримо повољан резултат – рекао је штопер Чукаричког Стефан Шапић.

Финансијски су стабилни, структурно беспрекорни, па стога и такмичарски успешни. Сваке године су у врху табеле и за мене није изненађење њихов тренутан пласман. После вечитог  дербија, ово ће нам бити најтежа утакмица у досадашњем делу првенства (Саво Милошевић)

Тренер црно – белих Саво Милошевић има само речи хвале за домаћина дербија.

- Годинама су један од најорганизованијих клубова код нас. Финансијски су стабилни, структурно беспрекорни, па стога и такмичарски успешни. Сваке године су у врху табеле и за мене није изненађење њихов тренутан пласман . После вечитог  дербија, ово ће нам бити најтежа утакмица у досадашњем делу првенства – рекао је  Милошевић.

Стратег црно - белих је истакао да је Чукарички скуп школованих фудбалера и да има квалитет за високе циљеве.

-  Када смо ми на максимуму немамо проблем против било кога да играмо, али јако је тешко имати тај максималан ниво на свакој утакмици. До сада се показало да теже играмо са екипама које форсирају ниску зону, такозвани бункер. Тако гледано требало би да нам буде лакше против Чукаричког. Али, противник је врло квалитетан и не смемо му оставити ни минимум простора да игра фудбал.

Милошевић је  подсетио да је његова екипа у серији утакмица и да је много важно како играчи користе период за опоравак.

- Није само битно како се понашају на тренинзима, већ колико се чувају и када су код куће. Јако је битно да у потпуности искористе време за одмор – казао је тренер црно-белих.

Утакмица на Бановом брду почиње у 15.30 часова.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести