Линглонг Суперлига: Спартак ЖК у недељу дочекује захуктали ТСЦ

Пуно тога променило се у протеклих годину дана у екипи Спартака Ждрепчеве крви.
Stefan Milošević (desno, broj 10), kapiten Spartaka ŽK Foto: FK Spartak ŽK
Фото: Стефан Милошевић (десно, број 10), капитен Спартака ЖК Фото: ФК Спартак ЖК 

Прошлог лета, управо 2. августа, Суботичани су наступали у квалификацијама за Лигу Европе, избацили једну Спарту из Прага, али су потом остали без већине најбољих фудбалера. Све то морало је да остави трага на снагу суботичког суперлигаша, али је мало ко очекивао да ће он доживети дебакл на старту нове сезоне, пошто је у Сурдулици поражен од Радника чак са 4:0.

- Чудна је била то утакмица - рекао је капитен Спартака Стефан Милошевић. - На загревању је све деловало да је у најбољем реду, а током првих 25 минута доминирали смо тереном и питали се о свему. Нажалост, нисмо то претворили у гол и онда нам се догодио пенал за ривала... Од тог тренутка, све се преокренуло и утакмица се завршила онако како се завршила. Међутим, гледам на то са спортске и оптимистичкије стране: боље је доживети један пораз од 0:4, него изгубити четири утакмице са по 0:1. Битно је да нисмо изгубили самопоуздање, имамо велику жељу да покушамо да се искупимо и видећемо хоћемо ли у недељу у томе и успети.

- Бачктополчани имају добру екипу и није случајно то што су, иако дебитанти, остварили две стартне победе у Суперлиги. С друге стране, сигурно и то да нису непобедиви и ми ћемо, као стандрадни чланови Суперлиге, то пробати да докажемо, уз велику борбу и злагање - истиче Милошевић.

Он додаје да је улога капитена тешка самим тим што је траку понео после Владимира Торбице који је отишао у фудбалску пензију.

- Чини ми се да се добро носим с тим оптрећењем, тако барем могу да закључим на основу реакција саиграча који максимално уважавју све оно што им кажем. То све је, међутим, сада у другом плану, најважније је да у недељу збијемо редове и покажемо оно што знамо у утакмици са екипом из Бачке Тополе. Три бода у том дуелу пуно би нам значила пред наставак првенства - поручио је Стефан Милошевић.    

        А. Предојевић

ИСКУСНИ ФУДБАЛЕР ТСЦ-а ЈАНКО ТУМБАСЕВИЋ 
Видећемо какве су реакције два тима

Сјајно су у дебитантску сезону у Линглонг Суперлиги Србије ушли фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе. Прво су савладали Вождовац у гостима (2:1), а онда су до ногу потукли и искусну екипу Младости из Лучана (5:1), што им је после два одиграна кола донело лидерску позицију на табели. У недељу ће екипа тренера Золтана Сабоа пред собом имати истински изазов, јер гостује на Градском стадиону у Суботици, где ће је дочекати рањени тим Спартака ЖК.

- Пред нама је заиста тешко гостовање, прави комшијски дерби са “плавим голубовима”  - рекао је искусни Јанко Тумбасевић (34), дефанзивни везни фудбалер рођен у Шапцу, који је овог лета појачао Бачкотополчане. - После нашег убедљивог тријумфа у Сенти над екипом Младости, али и после неочекивано високог пораза Суботичана од Радника (0:4), биће то прилика да се на делу види како ће два тима реаговати. Наша жеља је да наставимо с добрим играма и изборимо позитиван резултат, али уз пуну свест о томе да ће Спартак уложити максимум напора и жеље како би се рехабилитовао за пораз у Сурдулици.

Тумбасевић очекује да на наредном мечу остану непоражени.

- Нама би и освајање бода пуно значило, иако код мојих саиграча и мене постоји жеља да покушамо да освојимо и сва три. Треба, ипак, чврсто стајати на земљи и, ако ме већ питате, умерени сам оптимиста пред недељни комшијски дерби - казао је првотимац ТСЦ-а.

Он додаје да је екипа искусна, доста играча је већ наступало у нашем елитном рангу такмичења и резултати које су остварили не треба никога да чуде.

- Тренирамо веома добро, атмосфера у екипи је одлична, имамо респектабилног тренера Золтана Сабоа и, када се све то обједини, резултати су логична последица свега - објаснио је Јанко Тумбасевић, фудбалер који је током дуге каријере носио дресове Зете из Голубоваца (Црна Гора), Војводине, Дачије и Зимбруа из Молдавије, Спартака и Младости, а има и четири наступа у репрезентацији Црне Горе.

 А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести