Линглонг суперлига: Црвена звезда - Раднички (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су, иако су наступили у комбинованом саставу, без проблема савладали Раднички из Ниша (2:0).
milos degenek, fk crvena zvezda
Фото: Miloš Degenek, foto: FK Crvena zvezda

Тријумф је дошао као добра увертира пред реванш са Хелсиникијем, у којем Београђани имају лепу предност (2:0) и желе да прођу у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Уједно, у дуелу с Нишлијама, први наступ од повратка у редове црвено-белих забележио је Милош Дегенек, који је на тај начин поново дебитовао у црвено-белом дресу.

- Никада у животу нисам био неспреман, хвала Богу. Вратио сам се да бих играо и да бих помогао екипи. Сви знају шта сам урадио у полусезони коју сам провео у Звезди, али не живи се од прошлости, већ за будућност. Дошао сам како бих помогао свом клубу, али и како бих напредовао и као играч и као човек, уз помоћ саиграча и комплетног стручног штаба – рекао је повратник у редове актуелног шампиона.

Дегенек је задовољан стартом екипе у новој сезони.

- Битно је да смо победили сада против Радничког, али и у среду, у Европи, са по два гола разлике. Нисмо примили погодак на те две утакмице, што је изузетно важно за самопоуздање сваког нашег играча. Драго ми је што сам већ сада одиграо свих 90 минута. Имамо још простора за напредак, из дана у дана верујем и све сам сигурнији да ћемо бити све бољи, а сада је најбитније да имамо утакмице и прилику да се додатно уигравамо.

Утакмицу са Радничким Дегенек је започео на позицији десног бека.

- Играли смо мало другачији систем него до сада, требаће нам свима времена да се навикнемо. Позиција бека није моје природно место на терену, штопер сам, али видећемо у каквом систему ћемо играти у наставку. Кроз тренинге ћемо се свакако додатно уиграти. Небитно ми је да ли играм као бек, штопер или задњи везни, битно ми је само да - играм. Офанзивније и модерније је када играмо са тројицом у задњој линији. Лично ми је најважније да сви будемо здрави и да испунимо на терену оно што се тражи од нас.

У уторак фудбалери Црвене звезде путују у Хелсинки, где ће дан касније играти реванш другог кола квалификација за Лигу шампиона с актуелним шампионом Финске.

- Видећемо како ћемо се снаћи на вештачкој трави. Имамо предност од два гола, али знамо да је то опасан резултат. Морамо да играмо чврсто, паметно и да што раније дамо гол, како бисмо избегли неизвесност -нагласио је Милош Дегенек.

        И. Лазаревић

Милош Дегенек одиграо свих 90 минута против Нишлија

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести