Линглонг суперлига: Пролетер до бода против Вождовца

Након убедљивог пораза у Нишу (0:3), фудбалери Пролетера су у суботу, као домаћини у Бачкој Паланци, дочекали екипу Вождовца и после доста мука успели да освоје први бод у новој сезони.
Uroš Stamenić Foto: Privatna arhiva
Фото: Урош Стаменић Фото: Приватна архива

“Змајеви“ су имали два гола предности, али су момци тренера Милића Ћурчића, који је у правом тренутку у игру увео Уроша Стаменића, Лазара Марјановића и Андрију Ратковића, у узбудљивој завршници успели да анулирају предност, а до краја су чак пропустили прилику да остваре потпуни преокрет. Превагу је донео улазак расположеног Уроша Стаменића, који је успео да смањи предност гостију, а у финишу и да припреми колосалну прилику Чоловићу за победу.

- Знали смо да нас против Вождовца, екипе с којом у претходним утакмицама имамо позитиван скор, очекује тежак меч. Први део који сам преседео на клупи, био је солидан, уз две пропуштене прилике Леандра. Поготово су добре шансе биле оне у последњем минуту првог дела Миросављева, погођена статива Новаковића и три одбране голмана Илића. Заслужили смо да на одмор одемо с предношћу - утисак је Стаменића, који је у наставку искористио шансу и допринео крајњем резултату.

Пре уласка на терен,нешто у мени је говорило да је ово права прилика да дам све од себе. Жарко сам желео да се тренеру за указано поверење одужим на прави начин. Играо сам као у трансу и мој први контакт с лоптом био је и гол за смањење резултата (Урош Стаменић,фудбалер Пролетера)

У наставку је кардинална грешка Леандра скупо коштала домаћина.

- Леандро је до водећег гола гостију био један од запаженијих на терену. На нашу несрећу, неспретно је захватио лопту, кратко је одбио, што је нападач Вождовца искористио и савладао Петрића. Нисмо се ни опоравили од шока, а гост је за само четири минута стекао капиталну предност од 2:0.

Тренер Пролетера Ћурчић је у тим тренуцима све карте бацио у напад.

- Пре уласка на терен, нешто у мени је говорило да је ово права прилика да дам све од себе. Жарко сам желео да се тренеру за указано поверење одужим на прави начин. Играо сам као у трансу и мој први контакт с лоптом био је и гол за смањење резултата. Видео сам да ће Чоловић с десне стране упутити центаршут у казнени простор, бацио сам се за лоптом и испред одбрамбеног играча, ударцем главом, погодио сами угао. То је за целу екипу било велики подстрех, а за мене велика доза самопоуздања. Плод наше упорности и истрајности био је и изједначујући гол Миросављева. Мислим да смо могли да дођемо и до потпуног преокрета. Послао сам Чоловићу употребљиву лопту у простор, на прави начин му се одужио за асистенцију код гола, али, на нашу несрећу, голман Марко Илић  нас је спречио да укњижимо сва три бода. Остаје жал, али, руку на срце, и гости су у финишу пропустили да реализују две лепе прилике. Оно што ми је најважније, пружио сам солидну партију која је дала резултат, а саиграчи су показали прави карактер, јер смо, иако практично отписани, успели да стигнемо до вредног бода - истакао је Урош Стаменић и најавио још боље игре у наставку првенства.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести